Introduserer ny klasse arbeidsstasjon - Elektronikknett
HP Z2 Mini arbeidsstasjon

Introduserer ny klasse arbeidsstasjon

Under Autodesk University i går avduket HP Inc. verdens første mini arbeidsstasjon beregnet for brukere innen DAK- og andre dataintensive områder.

Den nye HP Z2 Mini Workstation er faktisk noe som tar seg godt ut på skrivebordet. Maskinen som bare er 5.8cm tykk og 21.5 cm lang  – ligner mer på en futuristisk superdatamaskin enn en tradisjonell PC.

HP var tidlig ute med SFF-formatet (small form factor), tilbake i 2010, men hevder å ha skapt en ny kategori nå. Arbeidsstasjonen Z2 Mini skal være dobbelt så kraftig som de kraftigste kommersielle mini-PCene på markedet i dag, og har kapasitet nok til å støtte seks skjermer rett ut av boksen.

Selv om den er lavere enn en kopp espresso, kan den nye HP Z2 Mini arbeidsstasjon brukes til design av alt fra toppmoderne elektronikk til hjem og kontorbygninger. Arbeidsstasjonen er utstyrt med neste generasjons Intel Xeon prosessorer, NVIDIA profesjonell Quadro-grafikk og mulighet for HP Z Turbo Drives for rask håndtering av store filer.

– HP Z2 Mini leverer banebrytende kraft og allsidighet i et lite, ikonisk design, sier Hans Petter Espelid, produktsjef for arbeidsstasjoner, tynne klienter, kassemaskiner og «Immersive Computing», HP Norge.

Oktogon-formen til HP Z2 Mini er kanskje den mest spesielt designede arbeidsstasjon i HPs 35-årige historie innenfor arbeidsstasjoner, og har i tillegg omfattende ISV-sertifisering og 368.000 timer med kvalitetstesting.

Maskinen kan settes opp på eller under pulten, bak en HP Z-skjerm, eller på veggen. Man har designet et helt nytt vifte- og kjølesystem for stillegående akustikk (63 prosent mer stillegående enn en tradisjonell mini PC) for arbeidsstasjonskunder som trenger virksomhetskritisk pålitelighet.