Helintegrert miljøsensor

Østerrikske ams lanserer nå en digital temperatur- og fuktsensor for miljømålinger på liten plass.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Miljømålinger er en nøkkeltrend nå, og vi ser økt etterspørsel etter sensorer for temperatur, fukt osv., sier produktansvarlig Giovanni Majo i ams.  – Vi har jo en egen forretningsenhet som lager miljøsensorer, og vi har sett en stor utvikling de senere årene, fra store, effekttørste analoge sensorer til dagens teknologi, der vi kan integrere sensorelementet i digital logikk, forklarer han.

Den nye sensoren ENS210 er en komplett komponent som inneholder transduser og ASIC i samme brikke, og gir verdier for relativ fuktighet samt temperatur (K) via en I2C-utgang. – En stor fordel er at kunden får ut verdiene direkte, og ikke trenger å kalibrere sensoren eller kondisjonere signalene på noen måte, sier Majo. Nøyaktigheten er henholdsvis +/- 0,2 °C over temperaturområdet fra 0 til 70 °C, og +/- 3,5 % fukt. Målene er 2 x 2 x 0,75 mm og komponenten trekker 40nA i standby modus og 7,1 μA i aktiv målemodus (ved 1 Hz sampling). Sensoren kan også brukes sammen med gassensorene CCS811 eller CCS801 fra ams, disse måler organisk innhold (VOC) i luften, noe som til sammen vil gi en god indikasjon på luftkvaliteten.

ENS210 er en komplett komponent som inneholder transduser og ASIC i samme brikke, og gir verdier for relativ fuktighet samt temperatur. Den kommer med diverse utviklingssett, som vist i hovedbildet.

 

 

.

Powered by Labrador CMS