Gjennombrudd for fingeravtrykksensor på betalingskort - Elektronikknett
IdexSmartFinger2_front
Nå er vi nærmere betalingskort med fingeravtrykksensor. Et stort skritt mot bedre sikkerhet. (Illustrasjonsfoto/arkiv: IDEX ASA)

Gjennombrudd for fingeravtrykksensor på betalingskort

En pilotserie av smartkort med fingeravtrykksensor har nylig hatt en vellykket test. IDEX og Safran Identity & Security inngår et partnerskap for å kommersialisere løsningen.

De to selskapene har nå inngått et samarbeid om å utvikle en fingeravtrykksensor og en skalerbar prosess for integrasjon og volumproduksjon av det som betegnes ISO ID-1 formfaktor kort.

Safran skal levere programvare for biometriske kort, i tillegg til sikkerhet og produksjon. IDEX skal levere en spesiallaget fingeravtrykksensor. I følge selskapene er resultatet av samarbeidet et gjennombrudd for smartkortindustrien ved å kunne integrere en polymer berøringssensor i et kort i standard tykkelse. Dessuten hevder de at det er enkelt å tilpasse produksjonen i eksisterende produksjonsanlegg.

Det skal heller ikke være endringer i kortets funksjon for øvrig, siden dagens kortterminaler kan benyttes uten endringer.

I følge Dr. Hermant Mardia, CEO i IDEX, vil volumproduksjon kunne starte så tidlig som på slutten av inneværende år.

Hele pressemeldingen kan leses her: (idex.no)

Kommentarer