Illustrasjon: Deloitte

11487 prosent vekst – vekstprisvinner kåret

Gründerbedriften Auka AS fra Oslo er vekstvinneren blant teknologiselskaper i Norge, i kåringen Fast 50.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Auka startet opp i 2010 under navnet Mcash. Selskapet leverer en betalingsløsning som omfatter vennebetaling, betaling i butikk, betaling på loppemarkeder og så videre, samt netthandel via mobil. Gründerne solgte den norske delen av Mcash til Sparebank 1-gruppen høsten 2015, men startet opp igjen tidligere i år under navnet Auka, og opererer nå som en ren tjenesteleverandør for banker internasjonalt. Med en omsetningsvekst på imponerende 11487 prosent kåres selskapet som vinner av Fast50 2016. På de to neste plassene kommer Norbit Subsea AS fra Trondheim med 4918 prosent vekst og Cordina AS fra Eidsfoss med 1214 prosent vekst.

– Vi gratulerer alle selskapene på Fast 50 listen med svært gode resultater, og spesielt vinneren Auka AS med å bli kåret som Norges raskest voksende teknologiselskap i 2016, sier Halvor Moen partner i revisjons- og rådgivningsfirmaet Deloitte, samt ansvarlig for Fast 50-studien. Han fortsetter:   

– Fast 50 er en vekstkåring som baserer seg utelukkende på kvantitative kriterier for vekst. At et selskap leverer over 11.000 prosent vekst hører til sjeldenhetene, og viser at dette er et selskap som ikke bare har klart å treffe en markedsnisje i sterk vekst, men som også har klart å levere på den spesielle kombinasjonen av unik teknologi og sterk evne til å skape resultater i markedet. Dette er svært imponerende.

Deloitte Technology Fast 50 er en årlig kåring av de 50 raskest voksende teknologiselskapene i Norge basert på en prosentvis årlig vekst i omsetningen over en fireårsperiode, frem til og med siste innleverte regnskap for kalenderåret 2015. Vinnerne av denne prisen varierer fra store til små offentlige og private selskaper, og de kommer fra alle segmenter innenfor teknologi: programvare, maskinvare, kommunikasjon, trådløs teknologi og biovitenskap.

I år er det 15. året på rad at Deloitte har gjort analyser av Fast 50, første gang var i 2002. Fast 50-listen består hvert år av de femti raskest voksende selskapene i Norge som baserer veksten på egenutviklet teknologi, og gir et interessant innblikk i hva som skaper vekst i Norge og hvor veksten skjer.

Mer informasjon og liste over de 50 raskest voksende teknologiselskapene i Norge: www.fast50.no

Powered by Labrador CMS