Kitron skal produsere prototyper for testing og validering, samt design og bygging av testutstyr for IF Receiver til F-35 Lightning II. Foto: Lockheed Martin.

Radarkontrakt til Kitron

Kitron er valgt som en internasjonal leverandør for produksjon av en modul knyttet til JSF Radar-systemet som er utviklet av Northrop Grumman Corporation for F-35 Lightning II.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Modulen, som kalles IF Receiver, ble vunnet av Kitron Norge i en konkurranse basert på beste verdi. Den potensielle verdien av modulproduksjonen er mer enn 500 millioner kroner gjennom avtalens løpetid.

Kontrakten omfatter de første trinnene i å overføre teknisk kompetanse og produsere prototyper for testing og validering, samt design og bygging av testutstyr for IF Receiver. Denne prosessen vil pågå til midten av 2017.

– Denne kontrakten er nok en bekreftelse på at Kitron er en konkurransedyktig leverandør av høynivå sammenstilling. Den er også et bevis på at vårt spekter av tekniske tjenester, for eksempel vår evne til å utvikle avansert testutstyr, er viktig for kunder som Northrop Grumman. Kitron har etablert seg som en foretrukken langsiktig leverandør for Joint Strike Fighter, sier Hans Petter Thomassen, administrerende direktør i Kitron Norge i en pressemelding torsdag.

Hans Petter Thomassen, Kitron AS.

Norge er et av de internasjonale partnerlandene som deltar i F-35-programmet. Under produksjonslisensavtalen mellom Kitron og Northrop Grumman vil Kitron produsere modul for F-35 Joint Strike Fighter.

Powered by Labrador CMS