VME holder stand - Elektronikknett
Artesyn satser fortsatt på VME

VME holder stand

VME-bussteknologien, som ble utviklet for snart 35 år siden, ser ut til å leve i beste velgående fortsatt.

Ett av selskapene som var med å utvikle standarden er Artesyn. I tillegg til å levere en rekke løsninger som muliggjør overgang fra VME til nyere busstandarder, har de utvidet og forbedret VME-teknologien og har ett av de støtrste utvalgene av VME-baserte ettkorts datamaskiner (SBC), basert på NXP (Freescale) prosessorer med Power Architecture.

Selskapet har sikret seg en rekke ”utgående” komponenter, inkludert overgangsbrikken Tsi148 (VME til PCI-X) og Marvell systemkontrollerbrikke, for å sikre et omfattende utvalg av VME-kort frem til (minst) 2025. Artesyn planlegger i tillegg å utvikle nye VME-kort. 

Ett eksempel er Artesyns MVME81xx serie, en ny generasjon kraftige SBC designet for avansert industristyring, små SPE og fotolitografi, og C4ISR (Command, Control, Communications, Computers, Intelligence, Surveillance and Reconnaissance), inkludert radar/sonar.

Serien er bygget rundt NXP QorIQ P5020 eller P5010 prosessorer, og har flere varianter med ulike minne- og grensesnittkonfigurasjoner, samt forsterkede versjoner med hensyn til støt, vibrasjon, temperatur og kjølemuligheter.