Støtte til forprosjekter

Forskningsrådet utlyser nå forprosjektmidler til nyskapende bedrifter innen mikro- og nanoteknologi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Små og mellomstore bedrifter har nå mulighet til å søke Forskningsrådets om støtte til forprosjekt innen nanoteknologi, mikroteknologi og avanserte materialer.

Forskningsprogrammet NANO2021 tilbyr små og mellomstore bedrifter (SMB) mulighet til å søke midler til forprosjekter. Dette er et tilbud til bedrifter som gjennom forskning innenfor nanoteknologi, mikroteknologi og avanserte materialer skal forbedre og utvikle sine produkter, prosesser eller tjenester. Forprosjektet skal være starten på et lengre utviklingsløp med forskning og teknologiutvikling for bedriften.

NorFab, the Norwegian Micro- and NanoFabrication Facility, tilbyr tilgang til renromsinfrastruktur for interne og eksterne aktører. På deres hjemmesider finner du informasjon om utstyr, priser, tilgang osv. De kan være behjelpelig med mer informasjon om mulighetene, og eventuelt formidle kontakt til mulige samarbeidspartnere i akademia og instituttseksjonen. 

Kontaktpersoner:

Kay Gastinger – NTNU NanoLab (9828 3906)

Klaus Magnus Johansen – UiO MiNaLab (2284 0936)

Ole Henrik Gusland – Høgskolen i Sørøst-Norge (9014 0541)

Fabrice Lapique -  SINTEF MiNaLab (9937 5653)

Søknadsfristen for forprosjekter er løpende inntil 31. august da utlysningen stenges for 2016. Det kan søkes om opptil 200 000 kroner pr. forprosjekt. Forskningsrådets støtte kan maksimalt utgjøre 50 % av totalkostnadene til prosjektet. Programmet bevilger nye prosjekter inntil det utlyste budsjettet på 2 mill. kroner er brukt opp.

Mer informasjon finnes på Forskningsrådets sider for utlysninger: Forprosjektmidler til nyskapende bedrifter.

Dersom din bedrift har interesse av å søke forprosjekt eller er nysgjerrig på andre utlysninger og aktiviteter i NANO2021 – ta en kikk på programmets nettside www.forskningsradet.no/nano2021 eller ta kontakt.

Forskningsrådet forbereder også årets utlysning av innovasjonsprosjekter for næringslivet (IPN) – til søknadsfristen 12. oktober. I forkant av denne søknadsfristen er det mulig å få noen gode råd i arbeidet med en fullstendig søknad ved å sende inn en skisse. Skissefristen blir i slutten av august.

Følg med på www.forskningsradet.no for mer informasjon utover våren.

 

NANO2021–teamet i Forskningsrådet:

Aase Hundere – programkoordinator, epost: amh@forskningsradet.no

Lenka Hannevold – seniorrådgiver, epost: lha@forskningsradet.no

Cecilie Mathiesen – seniorrådgiver – med særlig ansvar for nanoteknologi innenfor helseområdet, epost: cam@forskningsradet.no

Powered by Labrador CMS