– Etterspørselen etter sensorer vil øke dramatisk, sier dr. Reinhard Ploss, CEO i Infineon Technologies AG.

Skal styrke europeisk mikroelektronikk

Ny pilotlinje for masseproduksjon av sensorer for «the Internet of sensors» er åpnet, som del av europeisk initiativ.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det er et svært viktig pilotlinjeprosjekt som i går ble åpnet ved Infineon Technologies AGs fabrikk i Dresden. Prosjektet med navnet IoSense, avledet av  “Internet of Sensors”, kan få stor betydning for europeisk mikroelektronikk, mener initiativtagerne.

Tingenes Internett (IoT) vil kreve enorme mengder sensorer for å kunne realiseres, med hensyn til å kunne måle og analysere egenskaper fra den virkelige verden. Derfor er kosteffektiv produksjon av sensorer en nøkkelfaktor.

– Etterspørselen etter sensorer vil øke dramatisk, sier dr. Reinhard Ploss, CEO i Infineon Technologies AG.  – I tillegg til i biler, der sensorer bidrar til økt sikkerhet, vil sensorer i økende grad blir brukt i smarttelefoner og livsstilsprodukter. Vi ønsker å være med på denne markedsveksten gjennom nye sensorteknologier og konkurransedyktige produksjonsmetoder, fremholder han.

IoSense inngår i ECSEL, det europeiske støtteprogrammet for mikroelektronikk. Det er utformet for å styrke europeisk produksjon av mer fleksible, mer applikasjonsorienterte og mer kosteffektive sensorer og sensorsystemer. Over 3 år skal 33 partnere fra seks land gjennomføre FoU over hele verdikjeden. Prosjektet har et budsjett på 65 millioner euro og vil bli ledet av Infineon Technologies Dresden GmbH.

EU støtter samarbeidet innen ECSEL-programmet med 14,7 millioner euro. Den tyske delstaten Sachsen og det tyske utdannings- og forskningsdepartementet (BMBF) vil i fellesskap bidra med  5,2 millioner euro.

Sentralt i IoSense er oppbygging av pilotlinjer med utfyllende kompetanser; fra utvikling av nye sensorteknologier og metoder for konkurransedyktig, høyvolum produksjon, til utklekking av nye applikasjonseksempler.

Infineons østerrikske datterselskap skal forresten lede et annet europeisk forskningsprosjekt som starter opp denne måneden. Offisielt avspark for "Semi40" går av stabelen i Villach, Østerrike 31. mai. Fokuset i dette prosjektet vil være på produksjon av krafthalvledere i henhold til Industry 4.0 krav.

Powered by Labrador CMS