Innholdet i den ny evalueringspakken fra Socionext.

Enklere å lage 360° bilder

En ny løsningspakke skal gjøre det enklere å utvikle og evaluere 360° kringsyn i biler og andre anvendelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det japanske selskapet Socionext Inc. har tatt frem en ny evalueringspakke for sitt 360° Wrap-Around View (WAV) system. Pakken skal kombinere all nødvendig maskinvare, programvare og støttetjenester for utvikling av WAV-systemet.

– ­Kunder som mangler ressurser til å evaluere systemet selv, kan nå utvikle sine egne kundespesifiserte systemer, skriver selskapet i en pressemelding. Til nå har slike systemer vært ansett mest anvendelig i bilindustrien, men Socionext ser nå muligheter til å utvide bruken til andre anvendelser.

360° ”kringsyn” gir bedre overblikk i mange applikasjoner, ikke bare i bil, mener Socionext. (klikk for større bilde)

Syntetiserer 3D
Kringsynsystemet benytter kamera som peker bakover, forover, til høyre og til venstre, til å syntetisere bilder i en tredimensjonal modell, og så skape kringsyn rundt kjøretøyet. Konvensjonelle systemer syntetiserer kun i en todimensjonell modell, og kan gi bilder bare fra et gitt, fast synspunkt, for eksempel ovenfra. Til sammenligning skal det tredimensjonale WAV-systemet kunne vise bilder rundt kjøretøyet fra et hvilket som helst perspektiv, noe som gjør det nyttig for parkeringsassistanse og andre anvendelser som filbytte under kjøring. På samme måte kan systemet forbedre situasjonsoverblikket for operatører av anleggsmaskiner.

Enklere evaluering
Socionext har tidligere lansert en grafikkskjermkontroller-IC og programvare for utvikling av kundetilpassede WAV-systemer.  Med den nye pakkeløsningen slipper kunden å lære seg verktøy og teknikk for tilpassing og implementering, og får fintuning av bildesyntesen og bildegenerering fiks ferdig på kjøpet. Avanserte droneoperasjoner nevnes som et interessant bruksområde.

Powered by Labrador CMS