Cisco har hatt noen utfordringer internasjonalt i tredje kvartal. Men i Norge går det bra, ikke minst takket være offentlig sektor. (Ill. foto: Cisco)

Cisco: Utfordrende men tilfreds

Cisco endte på en omsetning i tredje kvartal (avsluttet 30. april) på 12 milliarder dollar. Dette er en nedgang fra i fjor, men kutter man ut avviklede deler av videoporteføljen er det en økning på 3 prosent. Bunnlinjen falt med 4 prosent. Men i Norge går det bra.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I fjor omsatte selskapet i samme periode for 11,6 milliarder dollar. Cisco kuttet en del av videoporteføljen rettet mot operatørmarkedet i november, og når denne holdes utenom var omsetningsveksten på 3 prosent, melder selskapet som la fram tallene onsdag kveld.

Resultatet endte på 2,3 milliarder dollar, en nedgang på 4 prosent (GAAP). 

Cisco Norge opplevde god vekst i kvartalet.

– Cisco Norge leverte solid vekst i tredje kvartal. Ekstra gledelig å se tosifret vekst i alle kundesegmenter, og vekst i nær alle teknologiområder. Et av områdene med størst vekst har vært Datasenter, og dette følger solid vekst i vårt andre regnskapskvartal innen samme område.  Vi ser også en solid vekst i skytjenester sammen med våre største partnere, spesielt i privat sektor, sier Trine Strømsnes, fungerende administrerende direktør for Cisco Norge.

Trine Strømsnes, Cisco Norge.

Enkelte sektorer utmerker seg med spesielt sterkt investeringsfokus. Offentlig sektor er en av disse.

– Vi ser at offentlig sektor omfavner nye teknologier noe som gir sterk vekst år over år. Spesielt investerer denne sektoren i samhandlingsløsninger og trådløse nettverk, sier Strømsnes.

– Vi merker også at markedet begynner å få hast med å digitalisere. Vi har ventet en slik utvikling og lanserte for kort tid siden Cisco DNA (Digital Network Architecture) som adresserer dette behovet. I tillegg lanserer vi snart en ny produktportefølje innen sikkerhet, noe vi tror vil sikre god vekst videre. Sikkerhet har høyt fokus hos mange av kundene, sier teknologidirektør Nils Ove Gamlem i Cisco Norge.

Powered by Labrador CMS