Dronefinneren har 32 mikrofoner og et Pan Tilt Zoom overvåkningskamera som kan oppdage droner på distanser opp til 300 meter og innen et 150 grader synsfelt.

Utvikler teknologi for å finne droner

På IFSEC-messen i London viste Panasonic Business en prototype på teknologi som skal hjelpe å finne droner. Formålet er blant annet å redusere ulykker og bekjempe terrorisme.

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Forskning fra Oxford Research Group beskriver trusselen fra avanserte droner som «a game changer in the wrong hands». Gruppens rapport sier også at droner vil kunne tas i bruk som enkle, prisgunstige, effektive og flyvende improviserte sprengeanordninger.

På den årlige sikkerhetsmessen IFSEC i London viste Panasonic frem en prototype på en drone-finner. Teknologien detekterer droner ved hjelp av mikrofoner og kamera, og sees på som første steg i å kunne kontrollere uvelkomne droner i luften.

Gjennom bruk av 32 mikrofoner og et Pan Tilt Zoom overvåkningskamera kan hver sensor oppdage droner på distanser opp til 300 meter og innen et 150 grader synsfelt. Drone-finneren analyserer andre lyder i nærheten for å eliminere dem fra søket.

– Dronenes popularitet har vært eksepsjonell, men det har skjedd lite rundt hvordan man beskytter sikkerhetssoner fra truslene de potensielt utgjør. Vår droneteknologi vil kunne hjelpe til med å avdekke flyvende droner rundt militære områder og regjeringsbygninger for eksempel, sier Gerard Figols, European Product Marketing Manager i Panasonic.

Powered by Labrador CMS