Største kontrakt noensinne for Jotron - Elektronikknett
Største kontrakt noensinne for Jotron
Seks nye ubåter i ULA-klassen skal utstyres med Phontech internkommunikasjoner. Foto: Forsvaret

Største kontrakt noensinne for Jotron

Jotron har inngått en kontrakt med Sjøforsvaret om leveranse av internkommunikasjonsutstyr til marinens ULA-klasse ubåter.

Kontrakten gjelder leveranse til seks nye ubåter i ULA-klassen som skal ha nytt internkommunikasjonsutstyr. Jotron har levert kommunikasjonsutstyr tidligere til marinens ubåter i ULA-klassen. Dette er en nyinnstallasjon med nytt utstyr av typen Phontech.

jotron_signering Thomas Lynum fra Forsvarets kontraktsavdeling og Tor Martin Røed fra Jotron har signert kontrakten. Bak fra venstre: Vidar Kleppe, kommandør på det norske ubårprosjektet, salgssjef Leif Morten Ramberg, Jotron og Helge Gulaker, fra Forsvarets materielltjeneste. Foto: JOTRON

Levering og installasjon skal skje i løpet av 2018 og 2019, og i 2020 skal alt være på plass.

I tillegg skal Jotron levere support i hele produktenes og ubåtenes levetid.

Sjøforsvaret har også fått inn en klausul om at begge parter skal samarbeide å skape enda bedre internkommunikasjonssystemer.

– Vi ser fram til å utvikle oss videre sammen med Jotron i framtida. Vi har høye forventninger til utstyret vi har sikret oss nå, sier kommandør Vidar M. Kleppe i Forsvarets materielltjeneste i en pressemelding.

I følge Jotron er dette den største kontrakten noensinne på deres Phontech kommunikasjonssytemer. Kontraktens størrelse er ikke oppgitt.

Samtidig ser selskapet for seg at denne kontrakten kan bidra til at det blir enklere å komme inn i det internasjonale forsvarsmarkedet.

 

 

Kommentarer