Rimelig robotikk - Elektronikknett
RS505-Arduino_Braccio-1-WEB

Rimelig robotikk

Nå lanserer RS Components rimelig robotikk med høy designfleksibilitet for Arduino-produsenter og –utviklere.

Elektronikkdistributøren RS Components (RS) har utvidet sitt tilbud innen utviklingssett for Arduino med nye TinkerKit Braccio, som skal gi svært rimelig robotikkfunksjonalitet til det globale Arduino-miljøet.

RS505-Arduino_Braccio-1 Rimelig og anvendelig robotarm.

Braccio er robotarm med alle funksjoner, utviklet for bruk på arbeidsbenken, og som kobles til og styres av et Arduino-kort. Braccio er utviklet for å være allsidig, og brukerne kan derfor sette sammen enheten på en rekke forskjellige måter for å oppfylle spesifikke krav. Armen omfatter seks servomotorer for posisjonsstyring, noe som gjør at det den kan plukke opp og flytte objekter. Produktet kan også brukes til å holde en rekke forskjellige typer objekter under forskjellige arbeidsoppgaver – for eksempel som et automatisert søkekamerastativ, som solpanelvender som følger solen, eller for å montere en mobiltelefon eller et nettbrett for å følge deltakere under en videokonferanse. Braccio har en løftekapasitet på opptil 400 g med minimumsoppsettet og maksimalvekt på 150 g ved en arbeidsavstand på 32 cm.

Arduino TinkerKit-produktserien skal være godt egnet for akademisk eksperimentering eller for nye teknologiprosjekter, og den er en egnet plattform for prototypefremstilling for Arduino-baserte design uten behov for testkort eller loddebolt. TinkerKit har enkel og hurtig installeres, inkludert sensorer og aktuatorer som kobles opp til TinkerKit-grensesnittet og Arduino-kontrollkortet via Arduino Sensor Shield.

TinkerKit Braccio er kompatibel med en rekke Arduino-kontrollkort, inkludert UNO, UNO SMD, UNO WiFi, Due, Mega 2560, Ethernet, Leonardo, Leonardo ETH, M0, M0 Pro, Yún og Tian. I tillegg kan Braccio når de styres ved hjelp av Arduino UNO WiFi, Leonardo Ethernet, Yún eller Tian, styres fra en PC eller smarttelefon.

Prisen vil ligge på rundt 1600 kroner.