Radonmåling for profesjonelle

Den norske utvikleren av digitale radonmålere, Corentium, lanserer et nytt produkt for det profesjonelle markedet, Corentium Pro.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I følge selskapet vil det nye produktet være et betydelig bidrag til å heve kvalitetet og effektivitet innen radonmåling, spesielt blant byggforvaltere, bedriftshelsetjeneste og i radonbransjen.

– Corentium Pro er ulik alle andre profesjonelle systemer på markedet, sier Øyvind Birkenes, CEO i Corentium AS. – Radon er en flyktig edelgass, og teknologien vi integrerer i våre produkter sikrer at eksterne faktorer ikke påvirker evnen til å generere nøyaktige målinger.

Øyvind Birkenes, Corentium AS.

Noen av funksjonene som selskapet mener bidrar til at Corentium Pro skiller seg ut i markedet:

Overføring av data til smarttelefon: Det første profesjonelle systemet til å benytte mobilapper for både iPhone og Android. Ved å opprette en brukerprofil via app og tilhørende programvare kan en umiddelbart generere rapporter.
Sensorer jobber i paralell: Den eneste instrument på markedet med flere radonsensorer som jobber parallelt for å redusere feil eller svikt.
Ekstra overvåking: Designet for å forhindre at instrumentet blir fjernet eller flyttet på under måling. Har innebygde sensorer for temperatur, trykk, fuktighet og bevegelse for å sikre nøyaktige målinger.
Portabel og batteridrevet: Måleren er kompakt og lett. Batteridrift tillater plassering akkurat der det trengs.

I Europa er lungekreft som følge av radoneksponering ansvarlig for mer enn 20.000 dødsfall årlig. Et nytt EU-direktiv vil sikre arbeidsplasser og folk mot virkningeneav radioakltiv stråling, inkludert radon.

Powered by Labrador CMS