Norautron har bestilt YuMi fra ABB for å øke fleksibilitet og automatisering. (foto: ABB)

Norautron investerer i linjerobot

Kontraktprodusenten Norautron har investert i en helt ny robot fra ABB, som går under navnet YuMi. Roboten har den fordelen at den ikke behøver å plasseres i en egen celle.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Denne «samarbeidsroboten» er en investering Norautron gjør for å være mer fleksibel og samtidig spare kostnader.

– I tillegg til å redusere kostnader, vil operatørene ha mer interessante oppgaver, siden repetitive oppgaver elimineres, sier Glenn Tarraldsen, produksjonssjef i Norautron, i et nyhetsbrev som gikk ut i dag.

Selskapet mener også at med en slik robot vil kvaliteten også bli bedre. Denne toarmede roboten, som både har syn og sensorer for føling, skal være så nøyaktig at den kan tre tråd i en synål. Noruatronkonsernet har dessuten nylig investert i en robot fra Epson i deres fabrikk i Kina, og vi har mistanke om at det ikke blir den siste.

YuMi-roboten har omtrent samme rekkevidde som et menneske og ser ut som et, bortsett fra at hodet mangler. I følge ABB er denne laget for produksjon av forbrukerelektronikk. Fordelen er at man ikke behøver å bygge en spesialarbeidsplass på linjen, hverken bur eller sikkerhetssperre. Den står i linjen som en hvilket som helst person, og kan jobbe sammen med mennesker.

Powered by Labrador CMS