Kitron tilbake i Kilsund

I går innviet Kitron offisielt sin nye fabrikk i Kilsund – og er samtidig tilbake på stedet selskapet har sitt navn fra.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Etter en lang vandring med sammenslåinger, navneendringer og eierskifter er kontraktsprodusenten Kitron tilbake i Kilsund. De gamle produksjonslokalene er rustet opp og utvidet, og produksjonsutstyret er oppgradert og implementert på en måte som skal gi best mulig flyt i produksjonsprosessene: Her skal produktene på linjene kun gå én vei.

Totalt disponerer fabrikken et areal på rundt 8 000 kvadratmeter, inkludert en utvidelse på omkring 1900 kvm med hypermoderne lager basert på det robotiserte AutoStore-systemet.

Både produksjonslokaler og lager er betydelig mindre i areal enn i den tidligere fabrikken på Hisøya, men smartere løsninger har gjort det mulig å komprimere virksomheten.

– Dette er en investering for fremtiden, og vi har stor tro på kompetansen og konkurransedyktigheten til denne fabrikken, sa styreformann i konsernet,  Tuomo Lähdesmäki, under åpningen.

Tuomo Lähdesmäki og Hans Petter Thomassen foretok den offisielle åpningen av Kilsund-fabrikken.

Både adm. direktør i Kitron AS, Hans Petter Thomassen, og COO Israel Losada Salvador, rettet en stor takk til styre og eiere som hadde tro på dette prosjektet. Det er investert minst 50 millioner kroner i forbindelse med flytting og oppgradering.

– Vi skal være blant de beste på krevende elektronikk innenfor de  feltene vi opererer, sa Thomassen.

– Dette nye anlegget er state-of-the art når det gjelder teknologi og arbeidsmiljø. Det  er en viktig satsing på det lokale miljøet, men først og fremst vil det styrke vår konkurransedyktighet fra Norge, fortsatte Thomassen. – En optimalisert fabrikk vil gjøre oss i stand til å øke effektiviteten, og sikre at Arendal-avdelingen i Kitron forblir en viktig del av den stadig mer internasjonale Kitron-gruppen – ikke minst innen Forsvars- og Luftfartsmarkedet, sa han

Se også reportasje i neste utgave av Elektronikk.

Powered by Labrador CMS