IoT-modul med ti års batterilevetid - Elektronikknett
IoT-modul med ti års batterilevetid

IoT-modul med ti års batterilevetid

Sveitsiske u-blox kommer med en NB (Narrowband) IoT-modul med radio og batterilevetid på 10 år for IoT-anvendelser med lav datarate.

Modulen, med betegnelsen u-blox SARA-N2, er en smalbånd (NB) IoT-modul optimalisert for applikasjoner som trenger å kommunisere små datamengder over lang tid, heter det fra produsenten.

I følge selskapet er det verdens første radiomodul kompatibel med standarden 3GPP Release 13, Narrowband IoT (LTE Cat. NB1).

Den er tenkt brukt i anvendelser som smarte bygninger og byer, strømmålere, hvitevarer, sporing av varer, og jordbruks- og miljøovervåkning.

Avhengig av bruk, hevdes det at modulen vil ha en driftstid på mellom 10 og 20 år på en enkeltcelle primærbatteri. Størrelsen er på 16 x 26 mm i en LGA-kapsling. Med det de kaller «nested»-arkitektur er det mulig å gjøre enkle oppgraderinger fra u-blox GSM, HSPA eller CDMA-moduler.

Kommunikasjonen omtales som sikker og privat over lisensiert spektrum med garantert tjenestekvalitet. Nedlastingshastigheten er på maks 227 kb/s og opplasting opp til 21 kb/s. Siden den støtter tre RF-bånd kan den brukes de fleste steder i verden.

Ved å bruke lisensiert bånd, skal sikkerheten være bedre, i tillegg til at det er mindre forsinkelser sammenlignet med for eksempel et mesh-nettverk, takket være punkt-til-punkt-topologien.

Mer informasjon om modulen kan leses her (ekstern lenke)

Kommentarer