Demonstrerer taktil robotkirurgi via 5G - Elektronikknett
ericsson_hq_12

Demonstrerer taktil robotkirurgi via 5G

Fjernkirurgi kan bli mulig i nær fremtid. Ericsson og King’s College London demonstrerer taktil robotkirurgi ved bruk av 5G under konferansen «5G World 2016» i London.

Ericsson0-5G_fingerprobe «Fingerproben» som blir demonstrert under konferansen «5G World 2016». Via 5G får legen haptisk tilbakemelding fra vev som robotfingeren berører, uansett hvor i verden han befinner seg.

Det medisinske 5G bruksdemonstrasjonen skal vise en sonde som en robotutførelse av en biologisk finger. Den gir kirurgen følelsen av berøring under minimal invasiv kirurgi og kan sende presis informasjon om plasseringen av harde knuter i myke vev – i sanntid. Sonden, eller robotfingeren, er i stand til å identifisere kreftartet vev og sende informasjon tilbake til kirurgen som en haptisk tilbakemelding.

I tillegg viser demonstratoren 5Gs responstid mens de kontrollerer robotfingerens bevegelser med en haptisk hanske, og hvordan sonden sender haptiske signaler tilbake til brukerenheten når den registrerer hardt vev.

De vil også få en visuell tilbakemelding om hva som skjer med et nærbilde av en modell av mykdelene. Alt skjer via et programvaredefinert nettverk konfigurert for å levere nødvendige kvalitetstjenester ved implementering av skivedelte nettverk, et av de nyeste konseptene med 5G.

– 5G åpner for forbedret invasiv fjernkirurgi og øker antallet applikasjoner, samtidig som fordelene ikke lenger er geografisk begrenset. Dette muliggjør global veiledning og skalerbarhet i diagnose og kirurgiske inngrep, sier Professor Mischa Dohler, sjef for Centre for Telecommunications Research ved Department of Informatics ved King’s College i London.

Kommentarer