Bluetooth Smart-modul

Alps er klar for masseproduksjon av sin egenutviklede Bluetooth Smart kommunikasjonsmodul med innebygd antenne.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Selskapet har satt seg fore å  spille en rolle i realiseringen av Tingenes Internett, og nå har Alps utviklet en laveffekt Bluetooth Smart kommunikasjonsmodul med innebygd antenne. I disse tider er de i gang med masseproduksjon av modulen med betegnelsen UGMZ2AA.

Det trengs nye typer kommunikasjonsmoduler for å kople stadig nye IoT-dingser til nettet, mener Alps, som ser en fremvekst av laveffekt trådløsstandarder som Bluetooth Smart (også kalt Bluetooth Low Energy). Alle komponenter i enhetene må dessuten bruke minst mulig effekt, og miniatyriseres ytterligere etter hvert som sluttproduktene krymper i størrelse.

Den nye serien har nettopp kompakte dimensjoner, nærmere bestemt 4,7 × 4,7 × 2,0mm, som skal være oppnådd gjennom bruk av RF kretsdesign- og presise produksjonsteknologier som Alps har bygget opp gjennom mange år.

Modulen har også en originalt designet antennekretsstruktur på oversiden av enheten. Alt i en enkelt pakke. Dermed trenger ikke produsenter av sluttprodukter å lage en separat antenne.

Effektforbruket er oppgitt til beskjedne 5,1mA (0,6µA i sovemodus), slik at modulen er egnet for enheter som kjører på en knappecelle eller annet batteri.

UGMZ2AA er for øvrig implementert i Alps’ Sensor Network Module IoT utviklingssett, en multifunksjons sensormodul for innhenting og overføring av bevegelses- og miljødata, som integrerer seks-akse (Geomag+Accel), trykk-, temperatur- og fuktighets-, samt UV- og omgivelseslyssensorer, med denne Bluetooth Smart kommunikasjonsmodulen, i en enkelt pakke.

Powered by Labrador CMS