M2.COM er en ny organisasjon som skal bidra til standardisering i IoT-markedet.

Storsatsing på felles IoT-standard

Embedded World: Advantech, ARM, Bosch Sensortech, Sensirion og Texas Instruments samarbeider om ny sensorplattform for Tingenes Internet, kalt M2.COM.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Samarbeidet ble annonsert på Embedded World 2016 som i disse dager arrangeres i Nürnberg.

Begrunnelsen er selvsagt at IoT-applikasjoner trenger en standard, etter hvert som flere plattformer og teknologier etablerer seg. Ved å bli med på M2.COM-initiativet får man være med på å definere og drive standard plattformer som står bak IoT, sier organisasjonen.

De som nå er med i M2.COM er et bilde på elementene som vil inngå i en IoT-plattform. Advantech er med fordi de har innvevde produkter for datainnsamling og databehandling.

ARM vil være med fordi de kan bidra med operativsystemet ARM mbed, som de mener er det perfekte fundamentet for dette nye formatet.

Bosch Sensortech, som stiller med sensorer for IoT, mener at utbredelsen av sensorer og utstyr er nettopp hindret av mangel på en felles, utbredt plattform.

Sensorion har stor tro på en felles standard for enklere integrasjon av sensorer i et IoT-system.

Texas Instruments på sin side konsentrerer seg om grensesnittene, og vil bidra med deres lavenergi SimpleLink WiFi CC3200 trådløse mikrokontoller.

Mer informasjon på organisasjonens hjemmeside: www.m2com-standard.org

Powered by Labrador CMS