Ny veieelektronikk for krevende prosesskontroll

HBM introduserer PAD digital sensorelektronikk for bruksområder med dynamisk veieteknologi i røffe omgivelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Denne elektronikken er ifølge produsenten utarbeidet for bruksområder med dynamisk fylling og måling under røffe forhold, for eksempel innen matvare- og legemiddelindustrien, som stiller store krav til veiekomponentene.

HBM introduserer nå digital sensorelektronikk (PAD-serien) på markedet for prosesskontroll innen disse bruksområdene.

Den nye PAD-serien har hus i rustfrittstål og en IP-klassifisering (kapslingsgrad) på opptil IP68/IP69K, forå kunne tåle rengjøring opp til de høyeste hygieniske standarder, får vi opplyst.

Den digitaliserer signalene fra analoge veieceller eller lastceller, på en trygg og pålitelig måte, selv under tøffe forhold. Dette gjør at overgang fra analog til digital veiing forenkles, og signalkvaliteten blir høyere.

- Vi har allerede sett interesse for den nye PAD-broforsterkeren hos nordiske maskinbyggefirmaer. På grunn av dens motstandsdyktighet overfor elektriskinterferens, den lille størrelsen og de fleksible koblingene, i tillegg til en høy IP-klassifisering, er den en kostnadseffektiv løsning for mange bruksområder. For eksempel med fylling, pakking, kontrollveiing med flerhodede kombinasjonsvekter,  sier Bjarne Hauge i HBM Norge.

I tillegg kan også andre krevende prosessanvendelser med sensorer basert på strekklappteknologi implementeres med PAD-serien. Hele serien er godkjent for handelsapplikasjoner.

Det er også mulig å få varianter med forhåndslagde sensorkabler (alternativt som en aseptiskversjon) eller en plugg/plugg-variant som sikrer høyest mulig fleksibilitet for veieceller og lastceller,  dersom kunden ønsker dette.

PAD-serien tilbyr integrert signalbehandling av målinger, inkludert et valgbart eller automatisk filter og to integrerte digitale I/ O-grensesnitt. Avhengig av behovet, kan PAD-serien konfigureres via RS485 eller CANOpen-grensesnitt, noe somogså tillatera nalyse og fjerntilgang i nettverk.

Powered by Labrador CMS