Nordic nRF52832 er klar for volumproduksjon. Systembrikken har overgått alle tidligere produktlanseringer når det gjelder interesse og etterspørsel.

Nordics mest avanserte går til volumproduksjon

nR52832 er betegnelsen på Nordic Semiconductors mest avanserte Bluetooth Smart SoC, fullspekket med nye funksjoner. Etterspørselen har dessuten overgått alle tidligere lanseringer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye brikken er Bluetooth v4.2-sertifisert og er den første i Nordic Semiconductors nRF52-serie av system-på-brikke (SoC), og som støttes av en rekke utviklingssett, programvare og dokumentasjon. Dette skal for øvrig være tilgjengelig for nedlasting fra produsentens hjemmeside.

I en melding sier selskapet at den nye brikken er den mest avanserte Bluetooth Smart enkeltbrikke tilgjengelig på markedet i dag.

Den masseproduserte versjonen av nRF52832 er sertifisert i henhold til den siste versjonen av Bluetooth spesifikasjonen, Bluetooth v4.2, der programvarestakken inneholder en ny «LE sikker forbindelse» som støtter kryptert trådløs kommunikasjon. I tillegg er sikker fastvareoppgradering (Device Firmware Upgrade – DFU) utvidet ytterligere. En ny, fleksibel RAM-plan gjør at utviklere kan optimalisere hvor mye minne programvarestakken bruker, avhengig av gitt konfigurasjon. En annen interessant funksjon er støtte for det som kalles «concurrent multi Master-Slave network». Det innebærer at for eksempel en smartklokke kan både operere som en hub for andre trådløse sensorer, samtidig som den er en periferienhet for en smarttelefon.

Nok en interessant detalj er at systembrikken har en innebygget NFC-tag for enkel paring av enheter (Touch-to-Pair).

Selve systembrikken består av en 64 MHz ARM Cortex-M4F-prosessor, lavenergi 2,4 GHz multiprotokollradio og automatisk effektoptimalisering. Under test (EEMBC 215 CoreMark) skal brikken ha levert 60 prosent høyere generisk prosesseringsytelse, sammenlignet med konkurrenrende løsninger. Den nye ARM-prosessoren skal også bidra til 10 ganger bedre flyttalls- og to ganger bedre DSP-ytelse. CoreMark-test for strømforbruk skal ha vist at den er to ganger mer energieffektiv en sammenlignbare løsninger.

På periferisiden er den utstyrt med både analoge og digitale grensesnitt for eksternt utstyr som sensorer, skjermer, berøringskontroller, LED, tastatur, motorer, digitale mikrofoner og audio codecs.

Brikken pakkes i to opsjoner; en 48 pinner 6x6 mm QFN og en 3,0x3,2 mm CSP som vil være tilgjenelig senere i år.

Nordic kan skryte av at etterspørselen etter den nye brikken har overgått alle tidligere produktlanseringer – mye takket være en turné (Global Tech Tour), som nådde ut til mer enn 4000 ingeniører og utviklere.

Powered by Labrador CMS