Mascot lanserer en ny lader for forbrukermarkedet.

Mascot lanserer smartlader

En helt ny lader for biler, MC og annet fritidsutstyr er lansert av Mascot. Det kan se ut som de har tenkt på det meste for dette markedet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Modell 3245, den nye batteriladeren fra Mascot, er en mikroprosessor-styrt smartlader for optimal lading og levetid for vanlige blybatterier og kalsium, GEL og AGM batterier. Med en enkelt multifunksjonsknapp kan man velge enten fullautomatisk lading av vanlige 12V blybatterier eller bruke Mode-knappen til å velge lading av små batterier (MC) eller GEL batterier. I tillegg har laderen en Recond-funksjon for rekondisjonering av dyputladede og sulfatiserte batterier og den kan også fungere som en vanlig strømforsyning.

Ladingen skjer i en fem-trinns sekvens, som begynner med mykstart og hurtiglading, og fortsetter med topplading og vedlikeholdslading. Siste trinn er puls-lading, som hindrer sulfatiserings (aldrings)-prosessen til batteriet ved at batteriet gis korte ladestøt.

Laderen har en maksimal ladestrøm på 7A for hurtig og sikker lading av batterier til biler, motorsykler, firehjulinger, båter, vannscootere, ATV, snøscooter, og mindre bobiler. Den er også egnet for annet fritidsutstyr. Ladestrøm er begrenset til 1,5A for små batterier for å sikre optimal batteribeskyttelse.

Laderen er polvendings- og kortslutningssikker, har en minnefunksjon for sist brukte ladeprogram, og har en ekstern temperaturføler for kompensering av ladespenning. En hendig lommelykt for mørke motorrom er også inkludert.

Vekten er under én kg og leveres i en koffert for oppbevaring og transport.

Powered by Labrador CMS