Fingeravtrykksensorer vil se en god vekst fram til 2020, i følge IHS. I 2015 var Apple på topp med flest leverte sensorer til sine smarttelefoner, som iPhone 6s.

Markedet for fingeravtrykksensorer vil vokse 31 prosent

Antall leverte fingeravtrykksensorer har økt fra 316 millioner i 2014 til 499 millioner i 2015. Veksten vil fortsette hvert år og nå en topp i 2020 på 1,6 milliarder enheter, sier markedsanalyseselskapet IHS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Dette betyr en årlig vekstrate på 31 prosent fram til 2020.

De som leder dette markedet er Apple, med deres egen fingeravtrykksensor, riktignok etter å ha kjøpt Authentec i 2012. Nummer to i 2015 er Synaptics Inc – leverandør til Samsung, tett fulgt av svenske Fingerprint Cards AB som for det meste leverer til kunder i Kina.

Sensorene finner man i smarttelefoner og i en viss utstrekning i nettbrett og bærbare PCer.

Markedet vil øke kraftig de neste årene, men konkurransen vil føre til lavere priser på slutten av dette tiåret, sier Jamie Fox, analytiker i IHS Technology.

– Siden stadig flere smarttelefonprodusenter har fått fingeravtrykksensorer, har markedet vokst. Fingerprint Cards (FPC) reagerte raskt på denne industritrenden som beveget seg bort fra «sveipe-sensorer», sier Fox. – FPCs sterke kundebase i Kina bidro også til at selskapet endte på topp tre i 2015.

Markedsandeler for fingeravtrykksensorer i mobile enheter. Norske IDEX er i den oransje delen, under «others», mens svenske Fingerprint Cards er nå på tredje plass. (Kilde: IHS)

Markedet for fingeravtrykksensorer baseres på kapasitive sensorer, men ultralydsensorer, ledet av Qualkomm, vil snart komme på markedet, mener IHS. – Invensense er et annet selskap man skal se opp for siden de er i ferd med å lansere ultralydsensorer i 2017, sier Fox.

Powered by Labrador CMS