DolphiCam gir 2D- og 3D-bilder av strukturer i CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastics). Det håndholdte kameraet gjør at man enklere finner skader og kan besluttet hva slags reperasjoner som er nødvendig. Flyindustrien er en typisk bruker.

DolphiTech inngår distribusjonsavtale med Sonatest

Raufossbedriften DolphiTech har inngått en global distribusjonsavtale med britiske Sonatest som gjelder deres håndholdte ultralyd inspeksjonskamera, DolphiCam. Sonatest vil markedsføre produktet under eget varemerke, SonaCam.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

DolphiCam, eller i dette tilfellet, SonaCam, er et bærbart ultralyd kamerasystem for NTD-inspeksjon (NDT: Non-destructive testing) av karbonfiberforsterket plast. Kameraet har en tørr og våt transducerteknologi utviklet av DolphiTec, med signaleringselektronikk som lager høyoppløselige 2D og 3D-bilder. Disse bildene gjør at man kan verifisere materialets tilstand og status. Dette igjen gjør det enklere å bestemme hva slags reperasjoner som skal iverksettes ved skade.

I følge Sonatest ser de på DolphiCam-teknologien som et godt supplement til deres eksisterende produktlinje, spesielt deres egne «phased array»-produkter.

Sonatest har base i Storbritannia med kontor i USA og Canada.

– NDT er under endring, og det er stor interesse for matrise-transducere med brukerevennlige ultralydkameraer som selv ikke-eksperter kan bruke. Vi er svært fornøyd med avtalen med Sonatest, siden de er ultralydeksperter og har en imponerende tilstedeværelse i det globale NDT-markedet. Dette er en stor mulighet for DolphiTech, sier Jan Olav Endrerud, adm. direktør i DolphiTech i en kommentar til avtalen.

Powered by Labrador CMS