Demonstrerte ny digital testplattform

Nytt feltinstrument har testmuligheter på PDH, SDH og Ethernet opptil 10G, samt en OTDR-modul med lyskilde og effektmeter både for single mode og multimode fiber.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Network Master Pro MT1000A er en liten revolusjon, instrumentet gjør alt av digital transmisjons test på koaks og fiber i en liten, kompakt boks, sier Morten Blomkvist hos den norske distributøren Blomkvist AS.

Komplisert gjort enkelt
– Test av f.eks. Ethernet kan være kompliserte saker, men her får man en enkel løsning, som er relativt intuitiv å sette opp, sier applikasjonsingeniør Juraj Urminsky fra Anritsu, som nylig var på norgesbesøk med kurs på instrumentet.  –Dagens kommunikasjonsnettverk blir stadig mer avansert ettersom operatørene installerer nye teknologier som OTN, MPLS-TP og Ethernet i sine metro- og backhaulnettverk, og CPRI/OBSAI i mobile fronthaulnettverk. I noen tilfeller må operatører også støtte Fibre Channel linker, samtidig som de skal drifte eldre teknologier som SDH/SONET og PDH/DSn, sier han. 

– Her får man et feltinstrument som håndterer både nye og ”gamle” teknologier, og som er enkelt for brukerne å sette opp, sier Juraj Urminsky om MT1000A Network Master Pro.

Selvforklarende
Brukergrensesnittet er optimalisert for problemløsning ved teknikere i felten, og for å redusere opplæringstiden, heter det. Det skal således være bygget opp på en logisk måte, og med selvforklarende grafiske symboler. Testen starter ved å åpne en intuitiv applikasjon, og hovedresultater kan vises som GO/NO-GO indikasjoner.

Det kompakte instrumentet har en 9 tommers skjerm, og fleksible tilkoplingsmuligheter med WLAN, Bluetooth og LAN-forbindelse skal gi rask og sikker tilgang til testeren under alle forhold. Inkludert fjernkontroll og -støtte, får vi vite.

Powered by Labrador CMS