Velger produksjon i Norge – et nytt industrieventyr? - Elektronikknett
Helnorsk konferansekamera skal også produseres i Norge
Helnorsk konferansekamera skal også produseres i Norge.

Velger produksjon i Norge – et nytt industrieventyr?

Spennende oppstartsfirma med globale ambisjoner velger Norge fremfor lavkostland. I dag signerte de produksjonsavtale med norsk kontraktsprodusent.

Hapro og Huddly undertegner avtale. Erik Lundbekk (t.v.) og Einar von Ubisch avslutter kontraktssigneringen med et håndtrykk.

Huddly er et spennende selskap som har oppstått i kjølvannet av og med folk fra tidligere Tandberg/Cisco, og som tar mål av seg til å ryste videokonferansemarkedet skikkelig. I dag undertegnet de avtalen som sikrer fremtidig volumproduksjon for det nye videokonferansekameraet Huddly Go i Norge – nærmere bestemt hos Hapro.

Kameraet, som lanseres for fullt i mars 2017, skal være det første i en hel portefølje med produkter fra Huddly.

– Vi har jobbet hardt med dette i mange år, og nå er endelig produktet klart, sa adm. direktør i Huddly, Thomas Holst – for anledningen (selvsagt) via konferansekamera fra kontoret i Palo Alto, California. – Det er verdensledende teknologi vi nå velger å produsere i Norge, understreker han.

Holst peker på at Huddly trenger en partner for rask prototyping og overgang til volumproduksjon.

– Hapro har noe få andre har, nemlig 15-20 års erfaring med krevende produkter fra Tandberg/Cisco. Det er noe vi vil dra nytte av, poengterer business operational manager Einar von Ubisch. – Å redusere risiko er essensielt, og det er en av grunnene til at vi har valgt Hapro, legger han til.

Nærhet til forsknings- og utviklingsavdelingen er en annen viktig faktor, påpeker teknisk direktør Anders Eikenes.

For Hapro er timingen av den nye kontrakten viktig, og viser at de gjør mye riktig for tiden. – Vi kjenner noen av disse folkene fra før, og vet at de kommer til å stille harde krav. Men for oss er det viktig å ha kunder som pusher oss, sier adm. direktør Erik Lundbekk i Hapro. – Faktisk liker vi å jobbe med selskaper som har høye ambisjoner, sier Lundbekk, og forteller om da Einar von Ubisch ringte ham og spurte om de ville være med på det «neste store industrieventyret» i Norge...

Huddly var under navnet Kubicam nominert til Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris tidligere i år. Kameraet de lanserer i mars skal gi helt nye muligheter for dekning og overføring, med 120 graders vinkel, asfærisk optikk, lydløs virtuell zoom, tilt & pan, støyfilter, dynamisk lysoptimalisering og mye mer. Videre leverer det HD video med 30 rammer/sekund via USB.

Men like viktig er at selskapet bygger et helt system rundt maskinvaren, med mange applikasjons- og kommunikasjonsløsninger for ulike behov.

Følg med for større reportasje om Huddly i januar-utgaven av Elektronikk!

God stemning på Hadeland Så godt som hele staben i Huddly hadde tatt turen til Hadelandprodukter – Hapro – for å bivåne signeringen. Her noen av dem. I forgrunnen produktansvarlig og medgründer Stein Ove Eriksen og salgs- og markedsdirektør Heidi Frost Eriksen. Bakerst til venstre investor og styreformann Graham Williams, som var glad og stolt over å være med her. – Jeg tror "Made in Norway" vil gi betraktelig bedre klang enn "Made in China", kommenterte han; – Det gir en følelse av kvalitet.

.

.