Helnorsk konferansekamera skal også produseres i Norge.

Velger produksjon i Norge – et nytt industrieventyr?

Spennende oppstartsfirma med globale ambisjoner velger Norge fremfor lavkostland. I dag signerte de produksjonsavtale med norsk kontraktsprodusent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Huddly er et spennende selskap som har oppstått i kjølvannet av og med folk fra tidligere Tandberg/Cisco, og som tar mål av seg til å ryste videokonferansemarkedet skikkelig. I dag undertegnet de avtalen som sikrer fremtidig volumproduksjon for det nye videokonferansekameraet Huddly Go i Norge – nærmere bestemt hos Hapro.

Erik Lundbekk (t.v.) og Einar von Ubisch avslutter kontraktssigneringen med et håndtrykk.

Kameraet, som lanseres for fullt i mars 2017, skal være det første i en hel portefølje med produkter fra Huddly.

– Vi har jobbet hardt med dette i mange år, og nå er endelig produktet klart, sa adm. direktør i Huddly, Thomas Holst – for anledningen (selvsagt) via konferansekamera fra kontoret i Palo Alto, California. – Det er verdensledende teknologi vi nå velger å produsere i Norge, understreker han.

Holst peker på at Huddly trenger en partner for rask prototyping og overgang til volumproduksjon.

– Hapro har noe få andre har, nemlig 15-20 års erfaring med krevende produkter fra Tandberg/Cisco. Det er noe vi vil dra nytte av, poengterer business operational manager Einar von Ubisch. – Å redusere risiko er essensielt, og det er en av grunnene til at vi har valgt Hapro, legger han til.

Nærhet til forsknings- og utviklingsavdelingen er en annen viktig faktor, påpeker teknisk direktør Anders Eikenes.

For Hapro er timingen av den nye kontrakten viktig, og viser at de gjør mye riktig for tiden. – Vi kjenner noen av disse folkene fra før, og vet at de kommer til å stille harde krav. Men for oss er det viktig å ha kunder som pusher oss, sier adm. direktør Erik Lundbekk i Hapro. – Faktisk liker vi å jobbe med selskaper som har høye ambisjoner, sier Lundbekk, og forteller om da Einar von Ubisch ringte ham og spurte om de ville være med på det «neste store industrieventyret» i Norge...

Huddly var under navnet Kubicam nominert til Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris tidligere i år. Kameraet de lanserer i mars skal gi helt nye muligheter for dekning og overføring, med 120 graders vinkel, asfærisk optikk, lydløs virtuell zoom, tilt & pan, støyfilter, dynamisk lysoptimalisering og mye mer. Videre leverer det HD video med 30 rammer/sekund via USB.

Men like viktig er at selskapet bygger et helt system rundt maskinvaren, med mange applikasjons- og kommunikasjonsløsninger for ulike behov.

Følg med for større reportasje om Huddly i januar-utgaven av Elektronikk!

 

Så godt som hele staben i Huddly hadde tatt turen til Hadelandprodukter – Hapro – for å bivåne signeringen. Her noen av dem. I forgrunnen produktansvarlig og medgründer Stein Ove Eriksen og salgs- og markedsdirektør Heidi Frost Eriksen. Bakerst til venstre investor og styreformann Graham Williams, som var glad og stolt over å være med her. – Jeg tror "Made in Norway" vil gi betraktelig bedre klang enn "Made in China", kommenterte han; – Det gir en følelse av kvalitet.

.

.

Powered by Labrador CMS