Referansedesign for smarte hus - Elektronikknett
Referansedesign for smarte hus

Referansedesign for smarte hus

Silicon Labs har lansert to nye referansedesign bestående av en bevegelsessensor og en smart kontakt. På innsiden finner vi Mighty Cecko og ZigBee Mesh-stakk.

Referansedesignene er FCC og UL presertifisert og inkluderer all maskin-, fast- og programvareverktøy for å kunne bygge oppkoblede hjemmeprodukter basert på Silicon Labs' programvarestakk «Zigbee 'Golden Unit' Home Automation» (HA 1.2) og Wireless Gecko systembrikke.

Mer spesifikt er referansesdesignet for bevegelsessensoren, eller omgivelsessensoren, en presertifisert ZigBee HA 1.2-løsning med en trådløst oppkoblet, passiv infrarød sensor med sensorer som måler belysning, temperatur og fuktighet. Dette er sensorer som typisk er for sikkerhet hjemme eller på arbeidsplasser, i tllegg til at de kan brukes til å slå lys på og av basert på om personer er i rommet eller ikke. Strømforsyningen består av to AAA-batterier som holder for drift i opp til fem år før de må byttes. Deteksjonsavstanden er på opp til 12 meter med et vinkelområde på 90 grader.

Referansedesignet for smarte kontakter er en trådløst styrt veggkontakt som kan, i tillegg til å levere strøm, styre flere typer utstyr for hjemmeautomatisering. Kommunikasjonen skjer over ZigBee Mesh nettverk. Den har innebygget diagnostikk og måling med web-grensesnitt for styring, og måling av strøm og spenning.

AC-området er fra 110 til 240 V og den tåler 15 A last. Denne har også sensorer innebygget for omgivelsesbelysning og temperatur/fuktighet.

På innsiden av begge referansedesign finnes systembrikken EFR32MG Mighty Gecko som blant annet har en ARM Cortex-M4-prosessor med en 2,4 GHz transceiver og integrert kraftforsterker.

De krever Silicon Labs' ZigBee gateway eller en HA 1.2-kompatibel gateway. Programvarestøtte finnes i utviklingsverktøyet Simplicity Studio som kan lastes ned gratis fra leverandøren.

Kommentarer