Ny SoC klar for Bluetooth 5 - Elektronikknett
nRF52840

Ny SoC klar for Bluetooth 5

Nordic Semiconductor lanserer nRF52840 som er en lavenergi Bluetooth systembrikke (SoC) med 4 ganger bedre rekkevidde og to ganger større båndbredde.

I følge selskapet redefinerer brikken mulighetene innenfor smarte hus, IoT og kroppsnært utstyr. Systembrikken har også bedre sikkerhet gjennom en innebygget ARM CryptoCell krypteringsaksellerator.

nRF52840 blir en toppmodell i nRF52-serien med bedre ytelse og flere funksjoner. Blant egenskapene er bedre rekkevidde og hastighet gjennom den snart lanseringsklare Bluetooth 5, pluss radiostøtte for IEEE 802.15.4, større Flash- og RAM-minne, og ny radioarkitektur med større utgangseffekt.

Typiske anvendelsesområder er smarte hus og avanserte applikasjoner for betalingsløsninger og medisinsk utstyr, samt industrisensorer og andre IoT-komponenter.

Sammenlignet med eksisterende nRF52832 SoC, har den nye brikken en ny radioarkitektur med innebygget kraftforsterker som øker utgangseffekten betydelig og utvider koblingsbudsjettet for applikasjoner for «hele huset». Videre har den et Flash-minne som er doblet til 1 MB og RAM økt fire ganger til 256 kB, støtte for Bluetooth 5, 802.15.4, ANT, og proprietære 2,4 GHz trådløse teknologier, en fullhastighets USB 2.0 kontroller, i tillegg til flere nye periferigrensesnitt (flere med EasyDMA) inkludert et quad-SPI-grensesnitt.

nRF52840 kan også drives av kraftforsyninger over 5V, for eksempel oppladbare batterier.

Hele pressemeldingen kan leses her (ekstern lenke).

Kommentarer