Mye kraft på liten plass - Elektronikknett
conga-MA5

Mye kraft på liten plass

Tyske Congatec har lansert en ny generasjon datamoduler i formatet Com Express Mini (kredittkortstørrelse). Der har de fått plass til de siste prosessorene fra Intel, Apollo Lake.

I følge selskapet har denne modulen 30 prosent høyere datakraft og 45 prosent høyere grafikkytelse, sammenlignet med tidligere modeller i samme størrelse.

Datamodulen conga-MA5 er av typen Com Express Type 10 og er utstyrt med enten Atom-, Celeron-, eller Pentiumprosessor av de siste modellene. Noe som skal heve ytelsen skikkelig, i følge Congatec.

Modulene utnytter Gen9-grafikk med opp til 18 eksekveringsenheter som støtter to separate skjermer via LVDS/eDP, DP 1.2 eller HDMI 1.4b

På kortet finnes opp til 8 Gbyte DDR3L med doble kanaler. Det er også flere tilkoblingsmuligheter, som for eksempel et Gbit Ethernet-grensesnitt, fire PCle 2.0, åtte USB-porter (hvorav to er USB 3.0), fire GPIO, to UART i tillegg til SPI og LPC.

Minnekapasiteten er 128 Gbyte flash, mens det er mulig å få eMMC5.1 eller to 6 Gbps SATA som opsjon.

Minimodulene kommer i fem forskjellige standardformater: N4200 med en firekjernes Pentium, N3350 med en tokjernet Celeron, E3950 med en firekjernes Atom x7, E3940 med en firekjernes Atom x5 og E3930 med en tokjernet Atom x5.

Kommentarer