Mye kraft på liten plass

Tyske Congatec har lansert en ny generasjon datamoduler i formatet Com Express Mini (kredittkortstørrelse). Der har de fått plass til de siste prosessorene fra Intel, Apollo Lake.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I følge selskapet har denne modulen 30 prosent høyere datakraft og 45 prosent høyere grafikkytelse, sammenlignet med tidligere modeller i samme størrelse.

Datamodulen conga-MA5 er av typen Com Express Type 10 og er utstyrt med enten Atom-, Celeron-, eller Pentiumprosessor av de siste modellene. Noe som skal heve ytelsen skikkelig, i følge Congatec.

Modulene utnytter Gen9-grafikk med opp til 18 eksekveringsenheter som støtter to separate skjermer via LVDS/eDP, DP 1.2 eller HDMI 1.4b

På kortet finnes opp til 8 Gbyte DDR3L med doble kanaler. Det er også flere tilkoblingsmuligheter, som for eksempel et Gbit Ethernet-grensesnitt, fire PCle 2.0, åtte USB-porter (hvorav to er USB 3.0), fire GPIO, to UART i tillegg til SPI og LPC.

Minnekapasiteten er 128 Gbyte flash, mens det er mulig å få eMMC5.1 eller to 6 Gbps SATA som opsjon.

Minimodulene kommer i fem forskjellige standardformater: N4200 med en firekjernes Pentium, N3350 med en tokjernet Celeron, E3950 med en firekjernes Atom x7, E3940 med en firekjernes Atom x5 og E3930 med en tokjernet Atom x5.

Powered by Labrador CMS