Premiere for de norske F35 jagerflyene i Fort Worth. David Ford, Senior Manager Industrial Participation hos Lockheed Martin sammen med Dag Almar Hansen (t.v.) og Roy Dahl fra TECHNI. Foto: Lockheed Martin, Angel DelCueto

TECHNI har signert avtale med Lockheed Martin

Hortensfirmaet TECHNI har inngått det de kaller en betydelig leveransekontrakt med Lockheed Martin fra Fort Worth, Texas, om leveranser av deler til kontrollsystemet for jagerflyet Joint Strike Fighter (F-35 Lightning II).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

TECHNI har siden 2002 arbeidet med prosjekter tilknyttet flytypen og har tidligere levert utstyr til Moog Inc. i East Aurora, NY. Med betydelige investeringer i kvalitetssystemer og relasjonsbygging har nå den voksende teknologibedriften på Borre fått et løft og har fått leveranseavtale direkte med Lockheed Martin.

– Vi er stolte av hva vi har fått til fra vårt lille Vestfold-hjørne i verden, og selv om vi nå kan glede oss over denne kontrakten er det fortsatt et betydelig potensiale både i direkte samarbeid med Lockheed Martin og partnere, men også generelt i flyindustri og romfartsområdet, sier Dag Almar Hansen, CEO i TECHNI.

Lockheed Martins Eric Branyan (t.h.), vice president Program Management, takker TECHNI ved CEO Dag Almar Hansen for godt samarbeid. Foto: Kongsberggruppen

– Dagens situasjon i oljebransjen påvirker vårt leveransevolum i noen grad, men vi har alltid hatt som filosofi å ha flere ben å stå på, slik at nedgang i visse markeder påvirker oss mindre. I tillegg har vi alltid investert i å være tidlig ute med ny teknologi og skape innovative løsninger, slik at vi kan være et hestehode foran i markedssammenheng. Nå kommer dette våre 40 ansatte til gode, og kanskje også en del nye. Vi har ansatt 7 personer siden i fjor og ser nå etter ytterligere ansatte i forbindelse med at vi forventer flere kontrakter utover i året, sier han.

– Fjorårets bunnlinjeresultat i bedriften ble det beste i historien så langt, og 2016 ser ut til å slå fjoråret. Samtidig er flere teknologier i ferd med å bli funksjonsprøvet, slik at markedet også på lengre sikt ser lyst ut.

Powered by Labrador CMS