Ny skopserie fra Tektronix med fokus på visualisering

Neste generasjon basis-oscilloskop, TBS2000 serien fra Tektronix, med det de hevder har klassens dypeste minne og største display for hurtigere signalevaluering og feilsøking.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Denne nye tilførselen til Tektronix produktporteføljen gir bedre ytelse, i tillegg til at den får tilgang til en mengde prober som er utviklet for oscilloskopene i mellomklassen. Det vil si at selv budsjettmodellene har god tilgang til mer avanserte prober, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Ved å bygge på suksessen fra TDS2000 serien, verdens mest brukte oscilloskop, gir den nye TBS2000 serien en designinnsikt som man tidligere ikke fant i denne klassen av instrumenter, sier Jeff Yost, direktør for Basic Oscilloscopes, Tektronix. – Det nye instrumentet setter med andre ord en ny brukerstandard med funksjoner som stort display for enkel visualisering og et stort utvalg automatiske målinger, som er koblet til grafiske forklaringer som hjelper brukeren å forstå sine målinger.

Noen spesifikasjoner:

• Modeller med 70 MHz eller 100 MHz båndbredde og 2 eller 4 kanaler.
• Med 9” WVGA display kan TBS2000 vise 15 horisontale divisjoner (tid) slik at brukeren ser 50 prosent mer enn med noe annet oscilloskop i denne kategorien.
• 20 Mpunkter minnedybde med en-knapps «pan & zoom» funksjon, gir en unik mulig til enkelt og hurtig søk i lange målesekvenser, for å finne viktige detaljer.
• Støtte for Tektronix VPI probegrensesnitt – for første gang kan et lavpris basisoscilloskop få tilgang til Tektronix brede utvalg av aktive prober, uten å kjøpe dyre adaptere for tilpasning til dette grensesnittet.
• Ny HelpEverywhere hjelpefunksjon med sammenheng til det aktuelle måleoppsettet, gir tips om opsett direkte på skjermen.
• Wi-Fi dongle støtter og muliggjør trådløs tilkobling slik at underviseren enkelt kan sette opp måleoppgaver eller utviklingsingeniøren kan benytte instrumentets LXI baserte grensesnitt for å koble seg på instrumentet trådløst.

Distributøren for Tektronix i Norge, Nortelco Electronics AS, kan fortelle at prisen ligger på fra 10.500 til i underkant av 20.000 kroner for toppmodellen.

Powered by Labrador CMS