Ny Ungarn-sjef i Telenor - Elektronikknett
Telenors hovedkvarter i Ungarn

Ny Ungarn-sjef i Telenor

Alexandra Reich er i dag utnevnt til administrerende direktør i Telenor Ungarn.

Telenor har i dag utnevnt Alexandra Reich til konserndirektør og ny administrerende direktør i Telenor Ungarn. Reich vil tiltre stillingen senest 1. november 2016. Hun overtar etter Christopher Laska, som nå får nye oppgaver i Telenor-konsernet, heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Jeg ønsker Alexandra velkommen som leder av Telenor Ungarn, og som medlem av konsernledelsen i Telenor. Hennes forståelse av kundenes forventninger til digitale tjenester og hennes kunnskap om telekommunikasjon kombinert med en sterk entreprenørånd, gjør meg trygg på at hun vil gi sine verdifulle bidrag til videreutviklingen av vår virksomhet i Ungarn, sier konsernsjef Sigve Brekke.

Alexandra Reich Telenor Alexandra Reich

Reich er født i Østerrike i 1963. Hun har arbeidet i Swisscom Enterprise siden 2009, der hun siden 2014 har vært konserndirektør med ansvar for mobilvirksomheten i selskapet. Hun startet sin karriere innen banksektoren, men ble tidlig engasjert i digitale forretningsmodeller gjennom oppstart av sin egen start-up i 1986. I 2001 startet Reich i telekommunikasjonsbransjen, og har gjennom sin karriere hatt ulike roller i VIAG Intercom, T-Online Austria, 3G Hutchinson Austria og Sunrise i Zurich.  Reich er utdannet økonom fra Vienna University of Economics and Business Administration.

- Jeg har fulgt Telenor tett, og har alltid hatt stor respekt for selskapets innovasjonsevne og forretningskultur. Etter å ha arbeidet sju år i Sveits' ledende telekommunikasjonsselskap, og med min bransjeerfaring fra Tyskland og Østerrike, føltes tiden moden for å gripe denne spennende muligheten. Min bakgrunn har alltid vært fra salg og markedsføring, men i den senere tiden har jeg også lært mye om kundefokusert tjenestedesign, spesielt i en digital hverdag. Jeg ser frem til å arbeide med teamet i Ungarn og til å være en del av Telenor, sier Alexandra Reich.

Nåværende leder for Telenor Ungarn, Christopher Laska, vil gå inn i rollen som Senior Vice President med ansvar for å følge opp styrene til Telenors selskaper i Asia. Laska har ledet Telenor Ungarn siden januar 2011. Tidligere i sin karriere har han også arbeidet i Telenor Serbia der han var leder for myndighetskontakt frem til han ble utnevnt til administrerende direktør.

- Jeg vil takke Christopher for hans innsats som leder for Telenor Ungarn gjennom de siste fem årene. Under hans ledelse har selskapet rullet ut et topp moderne 4G nett, og lansert flere nye digitale tjenester innenfor spesielt underholdning og finans.

Telenor er Ungarns nest største mobiloperatør med en markedsandel på ca. 30 prosent. Selskapet hadde ved utgangen av andre kvartal i år 3,2 millioner kunder og mer enn 1000 ansatte.