Smarthusløsning blir smartere - Elektronikknett
Futurehome-applikasjon i ny og bedre versjon

Smarthusløsning blir smartere

Futurehome lanserer ny Smart Hub, ny app-oppdatering og ny nettportal.

Det norske smarthusselskapet Futurehome er nå på banen med en ny versjon av sin applikasjon med samme navn, som gjør det mulig å styre hundrevis av ”smarte” produkter, gjennom en sentralenhet kalt Smart Hub. Sistnevnte er også kommet i en ny versjon.

Løsningene ble presentert på en direktestrømmet lansering i forrige uke.

– Lanseringen ble en kjempesuksess med over 110 påmeldte og lokalet var fullt til maks kapasitet. Det er stor interesse for smarthus og det vi holder på med, så det er stor stas. I dagene etterpå har det vært full trøkk med å levere den nye Smarthuben ut til kunder og behandle ordrer fra den nye nettbutikken. Så nå er vi på full fart framover, sier Sigbjørn Groven i Futurehome i en kommentar.

Nye dashboards Nye dashboards i Futurehome-app.

Det nye dashbordet i applikasjonen er blitt forbedret, og viser oversikt over status for  huset, med tanke på strømforbruk, belysning, oppvarming, ulike enheter og været. Her kan du også få tilgang til å styre hver av kategoriene ved å klikke på den du ønsker å styre.

Du kan også sjekke sikkerhetsstatusen til huset ditt, for eksempel om dørene er låst, vinduene er åpne, og om det er tilstedeværelse i huset ditt.

Endring av modus eller selvlagde snarveier kan nå gjøres fra hvor som helst i appen – ifølge selskapet en liten, men veldig praktisk endring.

I den nye oppdateringen er det nå støtte for den trådløse kommunikasjonsprotokollen Z-Wave. Det betyr at man kan ta i bruk mange flere produkter.   Det er lagt vekt på at det skal være enkelt å legge til nye produkter i systemt, opplyser de.

Futurehome har også forbedret nettsiden sin, inkludert nettbutikken, der det er mulig å kjøpe  både smarthuben og tilleggsutstyr.

Av andre, mindre endringer nevnes:

- Valg av ønsket funksjonalitet til enheter har blitt forenklet, og er blitt redusert til belysning, oppvarming og apparater.
- Når du legger til en magnetkontakt kan du enkelt skille om det er en dør og eller et vindu. Dette gir en mer riktig informasjon i dashbordet, og hjelper deg å få en bedre oversikt over hjemmet ditt.
- Dimbare lys er blitt mye mer intuitive, og vil viser nå tydelig hvilken verdi de vil dimmes til når de slås på.
- Du kan lettere se eieren av en lokasjon før du endrer den.
- Steg som kreves for å legge moduser, snarveier og tidtakere er redusert, noe som gjør det raskere å legge de til.