Ny effektanalysator fra Tektronix

Tektronix har lansert PA3000, en 1 til 4 kanaler AC/DC effektanalysator optimalisert for design av én- og flerfase høyeffektive AC-DC og DC-AC strømforsyninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I følge Tektronix er PA3000 markedets første flerkanals effektanalysator med måling av standby-effekt ned til 10 mW, 1 MHz båndbredde og prisnivå i mellomklassen.

Med effektivitetskrav som designkriterium, er elektronikkutviklerne presset til å møte sikkerhetsstandardene Level VI og IEC 62301 standby effektkravene. I tillegg er det ofte et krav å også møte standarder som CEC, Energy Star og andre.

I tillegg til måleverdier i mW-området, drives båndbredden opp fordi man møter trådløs lading, LED belysning og andre høyfrekvensapplikasjoner i større grad enn tidligere. Visningen av måleresultater er forenklet med grafisk fargevisning og gir et bedre bilde av harmoniske frekvenser, crest faktor og støy.

Både innen forskning og utvikling og for validering støtter PA3000 Level VI effektivitetsstandarder for eksterne AC/DC strømforsyninger tilkoblet egnet energiforbruk og tester i integrasjonsmodus etter standarder som Energy Star og CEC normene. Den tilbyr også komplett løsning for testing i henhold til IEC 62301 standby effekt-kravene. Båndbredden på 1 MHz støtter LED modul energi sertifiseringskravene I henhold til CQC-3146, så vel som harmonisk analyse på trådløse ladere med kHz-nivå, fundamentale frekvenser på sender og mottaker.

Som støtte til et bredt utvalg av applikasjoner, inkluderer PA3000 mer enn 50 standard målefunksjoner som harmoniske, frekvens og stjerne-delta beregning og flere analoge og digitale innganger for sensordata som termoelementer, hastighetsfølere og dreiemoment sensorer. Innebygd ±15 V forsyning for eksterne transdusere støtter høystrøm applikasjoner.

Fullfarge display gir intuitiv avlesning av målte verdier, kurveformer, harmoniske bargrafer og energi-integreringsplott. Oppsett er enkelt via menystyrte brukergrensesnitt og «softkey» funksjoner. PWRVIEW programvare automatiserer instrumentoppsettet og gjør det mulig å samle data, analysere og generere rapporter så enkelt som mulig.

Powered by Labrador CMS