Kitron tilfreds med første kvartal

Etter første kvartal melder Kitron ASA om vekst i omsetning og ordrereserve, samt fortsatt bedring i den underliggende lønnsomheten, til tross for en svak resultatnedgang som skyldes ekstrakostnader.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Kitrons driftsinntekter i første kvartal utgjorde 497 millioner kroner, en økning fra 471 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Driftsresultatet (EBIT) ble NOK 20,5 millioner mot 20,8 millioner i fjor, påvirket av engangseffekter som dekker over en underliggende forbedring.

Resultat etter skatt ble 10 millioner kroner, en nedgang fra 13,6 millioner. Dette tilsvarer et resultat per aksje på 6 øre, sammenlignet med 8 øre i fjor. Hovedårsaken til endringen var valutaeffekter på konserninterne lån.

– Vi fortsetter å øke vår omsetning, og ordreboken er solid. Det var spesielt sterk ordreinngang fra markedssektoren Industri, og vi fortsatte også å sikre oss viktige forsvarsordrer. Selv om engangseffekter og endring i netto finans ga resultatnedgang, er den underliggende positive trenden mot sterkere marginer og resultat intakt, sier Peter Nilsson, konsernsjef i Kitron.

Den gjennomførte flyttingen av fabrikken i Norge har påvirket effektivitet og lønnsomhet negativt i første kvartal.

Ordrereserven endte på 902 millioner kroner, en økning fra 855 millioner for et år siden. Veksten i ordrereserven var spesielt sterk i markedssektoren Industri, med en økning på 56 prosent.

For 2016 venter Kitron driftsinntekter på mellom 2.050 og 2.250 millioner kroner og en driftsmargin (EBIT) på 5,3 til 6,3 prosent. Veksten drives av økt etterspørsel innen sektorene Industri og Forsvar/Luftfart. Lønnsomhetsøkningen drives av tiltak for reduserte kostnader og forbedret effektivitet.

Powered by Labrador CMS