Forsterker ARM-verktøy

IAR Systems utvider sine verktøy for ARM-prosessorer med utvidet statisk analyse og flash avbruddspunkter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det svenske selskapet presenterer en oppdatert versjon av det som trolig er verdens mest anvendte C/C++ kompilator- og debuggerverktøy for utvikling av ARM-baserte applikasjoner.

Versjon 7.60 av IAR Embedded Workbench for ARM kommer nå med funksjoner for flash avbruddspunkter og utvidet statisk analyse i C-STAT.
C-STAT gjør analyse på kildekodenivå, og skal hjelpe utviklerne å sikre kodekvalitet tidlig i utviklingssyklusen. Det finner også defekter, bugs og sikkerhetshuller slik dette er definert i CERT C/C++ og Common Weakness Enumeration (CWE), og bidrar til å holde koden i samsvar med kodestandarder som MISRA C:2004, MISRA C++:2008 og MISRA C:2012.

Den nye oppdateringen av C-STAT kommer med 150 nye sjekker, inkludert 90 nye MISRA C:2012 sjekker og to nye sjekkpakker. I tillegg er det nye muligheter for å aktivere eller deaktivere false-positives elimineringsfasen i analysen, og å ekskludere filer fra analysen.

Også nytt i versjon 7.60 er flash avbruddspunkter, som tillater utviklerne å sette et ubegrenset antall avbruddspunkter under debugging av flashminnet:

C-SPY Debugger i IAR Embedded Workbench gjør utviklerne i stand til å sette ulike typer avbruddspunkter i applikasjonene de debugger, slik at de kan stoppe på steder i koden som er av spesiell interesse. Med bruk av Embedded Workbench sammen med I-jet debuggingsprobe, kan man nå legge til et ubegrenset antall flash avbruddspunkter for utvalgte ARM Cortex-M enheter. Ved å sette avbrudd, kan utviklerne undersøke statusen til en applikasjon, og gjøre debuggingen raskere.

Mer om ARM-verktøyene her.  

Powered by Labrador CMS