Da er roaming-krigen i gang

Først startet Telia med sin «Roam Like Home» i Norden og Baltikum, så åpnet Telenor med svært reduserte roamingpriser i Europa. Nå svarer Telia med «Roam Like Home» i hele EU og EØS. Skal vi tro at kundene vinner?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Fra i morgen kan både nye og eksisterende Telia privatkunder surfe, ringe og sende meldinger i EU og EØS til samme pris som hjemme, melder Telia i en melding torsdag.

─ Vi lovet mange gode nyheter da vi skiftet navn til Telia, og vi fortsetter å levere. Først fjernet vi roamingkostnadene i Norden og Baltikum, og nå gjør vi det samme i EU og EØS. Dermed kan de fleste av våre kunder se frem til å bruke telefonen og nettbrettet akkurat som hjemme når de er på reise eller ferie i Europa, sier Karl Fredrik Lund, direktør i Telia privat.

Alle eksisterende privatkunder med SMART-abonnementene Mini, Basis, Pluss og Total, samt nye kunder som bestiller abonnement fra i morgen, vil automatisk få Roam Like Home i EU og EØS inkludert i sine abonnement. Det betyr at kundene kan ringe så mye de vil, sende så mange meldinger de vil samt bruke inkludert datamengde i abonnementene sine uten å bekymre seg for høye kostnader.

80 prosent begrenser seg
I Telias reiseundersøkelse for 2016, hvor YouGov har spurt 1000 nordmenn om deres reisevaner, kommer det frem at hele 8 av 10 nordmenn begrenser databruken på smarttelefonen når de er i utlandet på grunn av roamingkostnader.

– Vi vet hvor viktig mobiltelefonen og nettbrettet er for våre kunder også når de befinner seg utenfor Norge. Digitaliseringen stopper ikke ved landegrensene, den er grenseløs. Vår ambisjon er at alle Telia-kunder hele tiden skal kunne benytte våre produkter og tjenester på samme måte som hjemme, uavhengig av hvor de befinner seg i verden, fortsetter Lund.

Norge på digitaliseringstoppen i Europa
I følge EUs digitaliseringsindeks ligger nordmenn på toppen i Europa når det gjelder digitalisering, først og fremst fordi nordmenn er teknologientusiaster og elsker å ta i bruk nye apper, produkter og tjenester på sin smarttelefon og nettbrett.

Snart for bedriftskunder
Roam Like Home EU og EØS gjøres om kort tid også tilgjengelig for Telia sine bedriftskunder som en del av Telia Bedrift sin nye abonnementsportefølje.

Powered by Labrador CMS