Bærbare digitale mikroskop

Nye, håndholdte mikroskop med trådløs forbindelse skal gjøre inspeksjoner lettere

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

RS Components (RS) har lansert en ny serie av Wi-Fi-mikroskop som skal være egnet til inspeksjoner av elektronisk og mekanisk utstyr innenfor industrien samt til kvalitetskontroll av for eksempel lodding på kretskort. Andre bruksområder for de håndholdte, prisgunstige og brukervennlige mikroskopene i RS Pro-serien er trykkerier, reparasjoner, bilindustrien, laboratorier, forskning og målingsarbeid.

Produktene bruker trådløs Wi-Fi-kommunikasjon, slik at mikroskopene kan styres via PC, nettbrett eller smarttelefon til å ta bilder eller video og foreta målinger. Serien består av seks mikroskoper som fås med et bredt utvalg av egenskaper, inkludert modeller med innebygd justerbar polarisator for å redusere gjenskinn og refleksjon på blanke gjenstander, mulighet for forstørrelse på 500 til 600x, mulighet for å se på gjenstander under hvitt lys eller UV, som er ideelt til kriminalteknisk og biomedisinsk bruk, og lengre arbeidsavstander og brede synsfelt som er ideelle til reparasjoner, omarbeiding og monteringsarbeid.

Utvalget omfatter også et digitalt mikroskop som kan kobles til et bredt utvalg av TV-apparater via RCA-kabelen og Wi-Fi-mottakerbasen. Enheten har forstørrelse på 5 til 200x , oppløsning på 656 x 492 piksler, en maksimal bildefrekvens på 60 bps og trådløs overføringsavstand på opptil 5 m. Li-ion-batteriet kan lades fra en bærbar eller stasjonær PC via USB og gir kontinuerlig brukstid på to timer. Pakken inkluderer også to transparente deksler, en 5 V DC-strømforsyning og en hurtigveiledning.

Hjelpeappen Mic-Fi gjør at disse mikroskopene kan overføre direkte til en smarttelefon eller et nettbrett og kan lastes ned fra App Store eller Google Play. Den har en lang rekke funksjoner, inkludert måling, stillbilder og video.

I tillegg til mikroskopene tilbyr RS også en USB-til-Wi-Fi-strømmer som gjør at USB-baserte enheter som mikroskoper og endoskoper kan ta bilder eller video og sende dem via Wi-Fi til en PC, et nettbrett eller en smarttelefon. Utvalget av mikroskoper kompletteres med en rekke bordstativer som muliggjør stabil håndfri bruk. Det finnes to versjoner av hvert produkt, som fås med enten britisk eller europeisk kontakt.

Powered by Labrador CMS