Analyserer lavnivå strøm

Ny kategori analysator for analyse av bredbåndet lavnivå strøm fra Keysight.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye analysatoren viser strømkurver på opptil 200 MHz med 14- eller 16-bit dynamisk område. Ifølge Jonny Langmyren hos 4Test Instruments vil den kunne måle dynamiske strømkurver mellom 100pA og 10A nivå og vil vise samt kvantifisere strømtrekkene.

– Dette er markedets første analysator med målefølsomhet for dynamiske strømkurver ned til 100pA, med 1GSa/s samplingshastighet og 14- eller 16 bit dynamisk område. Modellserien heter CX3300 og er som sagt en ny kategori instrument som er spesielt utviklet for utviklingsingeniørene og forskerne som sliter med å måle de hurtige strømtransienter, typisk pulsbredder mindre enn 100ns, når de forsøker å karakterisere komponentene sine, og spesielt da for de laveste strømtrekkene, forklarer Langmyren.

Å karakterisere avanserte komponenter og lav effekts komponenter har sine utfordringer:

Når det skal måles høy hastighetssignaler på typisk over 1MHz samt små strømmer på typisk under 1µA dukker problemstillingene opp. Eksisterende måleløsninger og metoder for dette har typisk vært plaget med høyt støynivå, spenningsfall, begrensninger i måleområdene og begrensninger i båndbredde. Resultatet blir da typisk at lav effekts dynamiske strømmer og rett og slett ikke blir detektert og dermed heller ikke målt.

CX3300-serien med bølgeformanalysatorer for komponentstrøm muliggjør bredbånds (opp til 200 MHz), målinger med stort dynamisk område (14- eller 16-bit), av lave (ned til 100 pA) dynamiske strømmer.

Keysights nye CX3300 har brutt noen barrierer, og løst disse begrensingene ved å gjøre samtidige målinger av bred- og smalbåndet lavnivå strømkurver. Med 14 bit eller 16 bit dynamisk måleområde kan målingene utføres med ett enkelt måleinstrument.

CX3300 er utstyrt med grafisk brukergrensesnitt på WXGA 14.1” multi touch skjerm, avansert målefunksjonalitet, analyse programvare for enkel betjening.

Instrumentet begrenser seg ikke til bare å måle dynamiske strømmer, men gir også mulighet for å benyttes som et debuggingsverktøy som igjen gir mulighet for dypdykk og nøyaktige evalueringer i utviklingsfasen. Noe som igjen burde gi kortere utviklingssykluser og rom for enda heftigere ytelser.

– For alle dere som jobber med å utvikle «Internet of Things» utstyr - her er noe å glede seg over, avslutter Langmyren.

 

Powered by Labrador CMS