Standard for smalbånd IoT satt

Torsdag forrige uke besluttet bransjeorganisasjonen 3GPP’s RAN-gruppemøte å standardisere NB-IoT.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

NB-IoT er en smalbånds radioteknikk for Tingenes Internett.

Før møtet var det flere konkurrerende standarder som ble lagt på bordet, blant annet fra Huawei og Ericsson. Sistnevnte hadde tidligere, sammen med Nokia og Intel, presentert Narrow-Band Long-Term-Evolution (NB-LTE), en løsning de mener er det beste valget for å koble opp IoT-enheter over mobilnettet.

Til tross for stor uenighet før møtet, landet de på en løsning. – Vi gikk inn i  møtet med konkurrerende forslag til standardisering. Etter lange diskusjoner kom vi fram til et harmonisert forslag med bred industristøtte, sa Dino Flors, styreleder i 3GPP RAN. – Vi forventet at diskusjonen ville låse seg, men til slutt ser det ut til at vi har nådd et kompromiss.

I en uttalelse etter møtet sier 3GPP RAN at den nye teknologien vil gi bedre innendørs dekning, støtte for en stor mengde lavhastighetsutstyr, lav følsomhet for forsinkelser, lave enhetskostnader, lavt energiforbruk og optimalisert nettverksarkitektur.

Teknologien kan kjøres i eksisterende bånd, der eksisterende funksjonsblokker i LTE utnyttes, alternativt i ubrukte blokker innenfor LTE beskyttelsesbånd (guard-band) – en del av båndet som brukes til å hindre interferens, men også som «standalone» for bruk i dedikert spektrum. NB-IoT skal også passe godt til det som kalles «re-farming» av GSM-kanaler.

Powered by Labrador CMS