Sjette generasjon Intel Core kommer med mange forbedringer og nye funksjoner.

Sjette generasjon Intel Core er her

Intel Core-prosessoren er nå i sjette generasjon. I følge Intel er nyheten optimalisert til å fungere sammen med Windows 10. Dessuten omtales den som den mest skalerbare generasjonen noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Intel lanserer sjette generasjon av prosessorfamilien Intel Core. Den nye generasjonen leverer bedre ytelse og har det laveste energiforbruket noen sinne, i følge Intel. Når det gjelder skalerbarhet så skal den egne seg til bruk i alt fra ultramobile datapinner, 2-i-1 og bredskjerms stasjonære pc-er, til mobile arbeidsstasjoner.

Den nye «Skylake»-mikroarkitekturen, basert på Intels 14nm produksjonsteknologi, leverer mer enn to og en halv gang ytelsen, har tre ganger lengre batterilevetid og grafikk som er tretti ganger bedre for sømløs video- og spillopplevelser sammenlignet med en gjennomsnittlig, fem år gammel PC. De nye enhetene kan også være halvparten så tykke og halvparten av vekten, samt at de starter raskere og har en batterilevetid som varer hele dagen, heter det fra Intel.

 

For de spesielt interesserte, slik ser den ut inni (klikk for større bilde).

– Vår nye 6th Gen Intel Core-prosessorer gir det mest betydningsfulle fremskrittet innen databehandling vi noen gang har sett, sier Kirk Skaugen, Intel Senior Vice President og General Manager for Client Computing Group. – Nye 6th Gen Intel Core-baserte systemer er mer responsive enn noensinne, med forbedret ytelse, batterilevetid og sikkerhet. De gir også mulighet for det siste innen dataopplevelser som å logge seg på PC-en med ansiktsgjenkjenning og ha en personlig assistent som responderer på stemmen din.

Prosessorfamilien kommer med noen virkelige nyheter for mobildesign. Noe de kaller en mobil «K» SKU (Stock Keeping Unit) som er låst opp slik at man kan gjøre overklokking, i tillegg til en ny firekjernes Intel Core i5-prosessor med 60 prosent bedre mobil multitasking, og Xeon E3-prosessorer som nå kan kjøres på mobile arbeidsstasjoner.

I løpet av de nærmeste månedene vil Intel dessuten levere mer enn 48 prosessorer i sjette generasjonsfamilien, blant annet over 25 produkter for Tingens Internett.

Intels pressemelding kan leses her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS