Nok en ordre til Kitron – fra Kongsberg - Elektronikknett
NASAMS-02_web
Materiellet som nå skal produseres inngår blant annet i et prosjekt for det norske Forsvaret hvor luftvernsystemet NASAMS oppgraderes med en ny IP-basert kommunikasjonsløsning.

Nok en ordre til Kitron – fra Kongsberg

Kitron AS i Arendal mottatt en ordre fra Kongsberg Defence & Aerospace AS på militært kommunikasjonsutstyr. Kontrakten har en verdi på 56 millioner kroner.

Utstyret som skal leveres, inngår blant annet i oppgradering av luftvernsystemet NASAMS for det norske forsvaret.

Kitron skal levere flere ulike kommunikasjonsprodukter, og produksjonen vil foregå ved Kitrons fabrikk i Arendal. Avtalen har en verdi for Kitron på 56 millioner kroner, og leveransene skal skje i 2016.

– Det er hyggelig for KONGSBERG å plassere nok en betydelig ordre på produksjon av taktisk kommunikasjonsutstyr hos Kitron. Materiellet som nå skal produseres inngår blant annet i et prosjekt for det norske Forsvaret hvor luftvernsystemet NASAMS oppgraderes med en ny IP-basert kommunikasjonsløsning. KONGSBERGs IP-baserte kommunikasjonsløsninger har allerede etablert en internasjonal posisjon, og dette vil løfte NASAMS teknologisk og sikre fleksibilitet og interoperabilitet. KONGSBERG er avhengig av norske leverandører, og Kitron er en sentral samarbeidspartner for oss, sier Stig-Are Mogstad, executive vice president i Kongsberg Defence Systems i en pressemelding.

Kommentarer