Måler dekning og møter kunder

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor har hvert år siden 1995 kjørt Norge på langs for å teste mobilnettet og møte kunder, journalister og politikere. I år tester han spesielt 4G-nettet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det har blitt dekningsdirektørens varemerke å kjøre land og strand for med egne øyne å påse at mobildekningen i Norge er tilfredsstillende. Dekningsdirektøren kjører hvert år over 80.000 kilometer for å saumfare mobilnettet. De neste fire ukene vil Amundsen måle lokale dekningsforhold i nettet over hele landet, fra Kristiansand i sør til Nordkapp i nord.

Se reiseruten nederst

– I år blir det viktig å teste det rene datanettet 4G. Over ni av ti nordmenn har 4G fra Telenor, og kravet til god kapasitet og hastighet er massivt. Nær sagt alle ønsker lynrask surfing og strømming over 4G på mobil og nettbrett overalt hvor de befinner seg. Derfor må jeg forsikre meg om at nettet lever opp til forventningene, samt få oversikt over hvor det må utbedres, forklarer Amundsen.

Følg dekningsdirektørens reise på Twitter og Facebook:
https://www.facebook.com/dekningsdirektoren
https://twitter.com/Bjorn_Amundsen

På sin Norgestur får Amundsen selv se resultatet av Telenors mobilutbygging. I tillegg kommer han mye i kontakt med kunder, kommuner og journalister - og andre som har en mening om Telenors dekning.
– Det er utrolig mye engasjement rundt mobildekning. Årsaken er at alle har en mobil i lomma, og nordmenn er på mobilen non-stop. Da ønsker de dekning der de bor, jobber og ferierer. For å tilpasse oss folks mobilvaner, har vi derfor måttet oppgradere mobilnettet de siste to-tre årene i rekordtempo, sier han.

– På reisene legger jeg dessuten opp til møter med kommuner, private bedrifter og media nesten hver dag. Disse møtene er essensielle for at vi skal kunne få tilbakemeldinger på jobben vi gjør og gi kundene dekningen de forventer, sier Amundsen.

I sommer registrerte Telenor at over 50 prosent av alle mobiltelefoner i nettet har støtte for fjerde generasjons mobilnett (4G).

– Det tok 2,5 år å nå denne milepælen, og 4G-smarttelefoner er blitt allemannseie i den norske befolkningen. Jeg hadde aldri trodd utviklingen skulle gå så fort. Til sammenligning tok det i sin tid fem år å nå 50 prosent 3G-telefoner, forteller Amundsen, som i over 20 år har jobbet med mobildekning for Telenor.

– Utviklingen har vært uvirkelig, og den fortsetter. Nå bygger vi ut infrastrukturen så fort vi kan. 95 prosent av befolkningen skal ha dekning på 4G innen utgangen av året slik at flere får den mobilopplevelsen de etterspør, enten det er å strømme web-tv, lese nyheter eller laste opp bilder i sosiale medier, avslutter Amundsen. Telenor bygger primært såkalt 4G+, som gir hastigheter på opptil 300 mbit/s. Telenor har nå etablert denne teknologien i flere enn 260 kommuner, og i løpet av året vil 300 kommuner ha 4G+ fra Telenor.

Ukedag Dato Fra Til
Mandag 28. sep Oslo Kristiansand
Tirsdag 29. sep Kristiansand Stavanger
Onsdag 30. sep Stavanger Bergen
Torsdag 1. okt Bergen Fagernes
Fredag 2. okt Beitostølen Fredrikstad
Søndag 4. okt Saltnes Hafjell
Mandag 5. okt Lillehammer Ålesund
Tirsdag 6. okt Ålesund Trondheim
Onsdag 7. okt Trondheim Mo i Rana
Torsdag 8. okt Mo i Rana Bodø
Fredag 9. okt Bodø Longyearbyen
Søndag 11. okt Longyearbyen Fauske
Mandag 12. okt Fauske Tromsø
Onsdag 14. okt Tromsø Tromsø
Torsdag 15. okt Tromsø Honningsvåg
Fredag 16. okt Honningsvåg Karasjok
Lørdag 17. okt Karasjok Kirkenes
Søndag 18. okt Kirkenes Hammerfest
Mandag 19. okt Hammerfest Øksfjord
Tirsdag 20. okt Harstad Mo i Rana
Onsdag 21. okt Mo i Rana Brønnøysund
Torsdag 22. okt Trondheim Trondheim
Fredag 23. okt Trondheim Saltnes
Powered by Labrador CMS