Fleksibel mikrokontroller

En ny mikrokontrollerfamilie fra Microchip lover fleksibilitet og enkel gjenbruk av IP over flere x86-plattformer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye MEC14XX-familien består av konfigurerbare, laveffekt innvevde kontrollere, skreddersydd for behovene til x86-baserte nett- og lesebrettdesignere.

Den skalerbare familien skal være en av de første som støtter både Intel Corporations nye Enhanced Serial Peripheral Interface (eSPI) og det eksisterende «Low Pin Count grensesnittet» (LPC).  For å lette produsentene av mobile dataplattformers overgang til det nye grensesnittet og til design med lavere effekter, tilbyr Microchips MEC14XX familie også et fleksibelt arrangement som gjør at flere I/O signaler kan konfigureres til å støtte enten 3,3V eller 1,8V. Dermed elimineres behovet for eksterne spenningsomformere.

Dette er egenskaper som også åpner for en sømløs migrering av intellektuell eiendom (IP)-gjenbruk over flere x86 prosessorplattformarkitekturer, slik som Intel Atom-, Intel iCore- og AMD-baserte systemer. Det skal også være Microchips første innvevde kontrollerfamilie rettet mot generell x86 basert databehandling som inkluderer støtte i Microchips MPLAB utviklingsverktøy.

MEC14XX-komponentene kommer i varianter med 128 KB, 160 KB eller 192 KB med tett integrert SRAM for kode og data som lastes fra SPI-flash. Det er også mulig å utnytte vertsbasert SPI-flash (benyttet til BIOS lager) for ikke-flyktig EC fastvarelagring. Dette ekstra valget for enten MEC140X-komponentene med LPC grensesnitt, eller MEC1418, som støtter både LPC og eSPI grensesnitt, gjør at man kan velge den mest kosteffektive enheten for en gitt plattform, og gi produsentene mulighet for å ivareta sine investeringer  etter hvert som industrien endrer seg.  Samtlige medlemmer i Microchip MEC14XX familien er pinne- og registerkompatible.

Hvert medlem i MEC14XX-familien er basert på Microchips 32-bit PIC MCU arkitektur, og støttes av Microchips utviklingsverktøy. Det inkluderer for eksempel MPLAB XC kompilatorer, MPLAB REAL ICE In-Circuit Emulator; MPLAB ICD 3 In-Circuit Debugger; og PICkit 3 Starter Kit .

De innvevde kontrollerne MEC1404 (128 KB SRAM) og MEC1408 (192 KB SRAM) med Intel LPC grensesnitt er tilgjengelige umiddelbart for prøve- og volumproduksjon. Varianten MEC1418 (192 KB SRAM), som støtter både Intel LPC og eSPI grensesnitt, er også tilgjengelig umiddelbart for prøve- og volumproduksjon.  Alle MEC14XX komponenter kommer i en 128-VTQFP kapsling.

Powered by Labrador CMS