Elkem vil gjenoppta solenergisatsing

Elkem Solar ønsker å gjenåpne REC-fabrikken på Herøya i Porsgrunn og skape 70-80 nye industriarbeidsplasser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Elkem Solar er enig med konkursboet etter REC om å overta deler av REC-fabrikken på Herøya for å starte ny solproduksjon, og annonserte i dag at selskapet vil gjenåpne fabrikken, heter det i en pressemelding fredag.

– Dette er grønn omstilling i praksis. Vi starter opp igjen industriproduksjon i tomme lokaler, utvikler ny fornybar-teknologi og skaper 70-80 nye arbeidsplasser, sier administrerende direktør i Elkem Solar Inge Grubben-Strømnes. Satsingen vil også gi et titall indirekte arbeidsplasser, med rom for videre vekst.

– Satsingen på Herøya blir en forlengelse av produksjonen ved Elkem Solar i Kristiansand. De to fabrikkene vil inngå i verdens mest energi- og klimaeffektive verdikjede for solceller, sier Grubben-Strømnes. Tidligere i år kjøpte Elkem Solars eier, Bluestar, REC Solar i Singapore, og Herøya vil passe godt inn i deres samlede solsatsning fra solsilisium til paneler.

Kjøpet betinger at Elkem Solar skal bruke de neste seks månedene på å få oversikt over behovet for teknologiutvikling og verifisere anleggets konkurransekraft. Ambisjonen er å starte opp drift allerede første halvår 2016. Grubben-Strømnes understreker at Elkem Solar trenger velvilje og innsats fra både lokale og nasjonale myndigheter for å realisere prosjektet.

– Dette er et prosjekt med betydelig risiko og anlegget må oppgraderes for flere hundre millioner kroner. Vi trenger politikere som forstår og verdsetter betydningen av norsk industri. Vi trenger også hjelp fra virkemiddelapparatet, sier Grubben-Strømnes.

Siva, som er et statlig foretak som investerer i næringsbygg for å redusere risiko ved nyetablering, er allerede engasjert og vil bidra til at prosjektet blir realisert.

Powered by Labrador CMS