Dialog Semiconductor kjøper Atmel, og fyller ut porteføljen med mikrokontrollere og kommunikasjonskretser. Selskapet leverer i dag mikset signalkretser for smarttelefoner, LED og smarte hus. I tillegg leverer de kraftstyringskretser, audiokretser, Bluetooth Smart og AC-DC omformere.

Dialog Semiconductor kjøper Atmel

Nok et storoppkjøp i bransjen. Tyske Dialog Semiconductor kjøper Atmel for 4,6 milliarder dollar. Samlet omsetning for selskapene vil ligge på 2,7 milliarder dollar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Etter kjøpet vil Dialog bli en av de ledende leverandørene innen kraftstyringselektronikk og innvevde systemer. I tillegg til synergieffekter, vil målmarkedet bli delt inn i kraftstyring, IoT og bilindustri.

I følge en pressemelding mandag, vil Dialog utfylle deres posisjon innen kraftstyringskretser med en portefølje av proprietære ARM-baserte mikrokontrollere, koblingskretser, berørings- og sikkerhetkretser. Selskapet vil også utnytte Atmels etablerte salgskanaler. Dialog Semiconductor er for øvrig et tyskeid selskap med hovedkontor i London, England.

Jalal Bagherli, CEO, Dialog Semiconductor

Dialog mener at beslutningen om å ta over Atmel er åpenbar, og kombinasjonen de representerer er spennende.

– Ved å samle våre teknologier, talenter og en bred distribusjonskanal vil vi skape en ny og sterk kraft i halvledermarkedet. Vår nye, større virksomhet vil bli en diversifisert, voksende markedsleder i mobil kraftelektronikk, IoT og bilelektronikk. Vi tror bestemt at ved å kombinere kraftstyring, mikrokontrollere, konnektivitet og sikkerhetsteknologi, vil vi etablere en sterk plattform for innovasjon og vekst i store og attraktive markedssegmenter. Dette er en viktig milepæl i Dialogs evolusjon, sier Jalal Bagherli, CEO i Dialog.

Det er ventet at sammenslåingen skal være sluttført første kvartal 2016, og samlet vil synergieffekter gi en innsparing på 150 millioner dollar innen to år.

Den komplette pressemeldingen kan leses her. (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS