Det nye selskapet som skal være klar i midten av neste år, har allerede fått logo.

Cree skiller ut og kaller det Wolfspeed

Cree har tidligere varslet at de de skal skille ut virksomheten knyttet til kraftelektronikk og RF. Nå er det gjort og det nye selskapet skal hete Wolfspeed.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Etter utskillelsen blir Cree et rent LED- og belysningsselskap, mens Wolfspeed som utgjør ca 8 prosent av omsetningen, får en bra start. Selskapet forventer at Wolfspeed skal omsette for 125 millioner dollar i dette regnskapsåret – de tre siste kvartalene har denne delen av virksomheten hatt en vekst på 18 prosent.

Det som vil inngå i det nye selskapet er halvledere med bredt båndgap (WPG, Wide Bandgap), der de regnes som en av de ledende i markedet. Materialene er galliumnitrid og silisiumkarbid. De er spesielt sterke innen RF GaN og er inne i tredje generasjon SiC MOSFET som kjennetegnes ved lavere svitsjetap og som konsekvens, mindre varmeutvikling.

I følge selskapet vil den kommende 3,3 V MOSFET ha mellom 10 og 15 ganger lavere svitsjetap enn sammenlignbare kretser i silisium. De ser også på 10 V MOSFET.

Argumentet for å skille ut kraftelektronikk og RF er at kundene er svært forskjellige. – Cree er nå uten tvil et belysnings- og LED-selskap, sier Frank Plastina som blir sjef for Wolfspeed når selskapet er realisert.

Cree vil bli majoritetseier i Wolfspeed etter at utskillelsen er klar en gang i midten av neste år.

Powered by Labrador CMS