ABB må redusere på grunn av lavere aktivitet i olje- og gassindustrien. (foto: ABB)

ABB reduserer i Norge

På grunn av lavere aktivitet i markedet, spesielt olje- og gassrelatert industri, ser ABB seg nødt til å redusere bemanningen med inntil 260 medarbeidere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

ABB har i dag tirsdag informert de ansatte om at det vil bli gjennomført kapasitetstilpasninger som følge av langvarig svikt i spesielt olje- og gassrelatert industri.

– Dette er en dag vi har fryktet ville komme, men som vi har håpet i det lengste å unngå. Vi har fulgt markedet nøye og vurdert mulige tiltak over lang tid. Nedgangen har vært merkbar en stund, og alt tyder på at den vil bli langvarig. Vi er derfor nødt til å tilpasse organisasjonen vår til en situasjon med et lavere aktivitetsnivå, sier administrerende direktør Steffen Waal i ABB i Norge.

Steffen Waal, ABB Norge.

En stor del av kraft- og automatiseringsvirksomheten til ABB i Norge er knyttet til olje og gass og skipsbygging, hvor det i dag investeres vesentlig mindre enn for bare noen få år siden. Bemanningsreduksjonen omfatter inntil 260 medarbeidere i flere deler av virksomheten til ABB i Norge.

Kapasitetstilpasninger er ett av flere tiltak ABB gjennomfører for å møte en ny hverdag med lavere aktivitetsnivå i markedet. ABB har iverksatt program for kostnadsreduksjoner, samtidig som selskapet forenkler organisasjonen og arbeidsmetoder, slik at det skal bli mer effektivt.

Powered by Labrador CMS