Vivado med fokus på IP subsystemer

Nå kommer Xilinx med versjon 2015.3  av designverktøyet Vivado. Integrasjon med nye IP-subsystemer skal forbedre produktiviteten. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Xilinx, Inc. lanserer i dag versjon 2015.3 av Vivado Design Suite. Denne versjonen skal gjøre det mulig å jobbe på høyere abstraksjonsnivå ved hjelp av nye, markedstilpassede plug-and-play IP subsystemer.

De nye IP subsystemene skal i kombinasjon med forbedringer i Vivado IP Integrator (IPI) og Vivado High-Level Synthesis (HLS), øke produktiviteten betydelig, ved å muliggjøre gjenbruk av mye større IP-byggeblokker og tilhørende innhold, og dermed raskere integrasjon og verifikasjon.

Under navnet LogiCORE skal de nye IP-subsystemene være meget konfigurerbare, og integrerer opp til 80 individuelle IP kjerner, programvaredrivere, designeksempler, samt testbenker. Med den nye Vivado-versjonen er det tilgjengelig IP-subsystemer for Ethernet, PCIe, videoprosessering, bildesensorprosessering, og OTN-utvikling. 

Disse IP subsystemene er basert på industristandarder som ARM AMBA AXI 4 interkonnektprotokoll, IEEE P1735 kryptering og IP-XACT for å muliggjøre interoperabilitet med Xilinx og Alliance medlems-IP og for å sette fart på integrasjon.

– Det som er spesielt unikt ved vårt nye video IP subsystem er at det ble skrevet i sin helhet i C og C++ og utnyttet Vivado HLS.  Vår interne utviklingstid var omkring 4 måneder, versus et anslag på to år med en RTL-flyt; et produktivitetsforbedring på6 ganger for utviklingsgruppen, kommenterer markedsdirektør for designmetodikk i Xilinx, Tom Feist.

– Vi kommer til å se ytterligere produktivitetsøkning i fremtidige generasjoner. C-basert IP-gjenbruk betyr ikke bare at IP subsystemet enkelt kan porteres fra familie til familie, men åpner også for automatisert re-optimalisering av mikroarkitekturen og tilhørende RTL for neste generasjon systemkrav og silisiumkarakteristikker, sier han. 

Det konfigurerbare videoprosesserings-subsystemet støtter 4K2K videolinje med omfattende videostøtte, inkludert VDMA, Deinterlacer, Chroma Resampler, og Scalar. Subsystemet kan også hente og synkronisere DisplayPort, HDMI, og MIPI grensesnitt ved å anvende automatisk genererte AXI grensesnitt og Vivado IPI. 

Vivado Design Suite 2015.3 er tilgjengelig umiddelbart, med støtte for Xilinx 7 serien og UltraScale-komponenter, samt forhåndsstøtte for UltraScale+ FPGA og MPSoC.

Powered by Labrador CMS